Όπως αναφέρεται στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας, το σχέδιο έχει αντικείμενο τον βραχυπρόθεσμο κατευνασμό των αγορών, κυρίως σε σχέση με την Ισπανία και την Ιταλία και αναμένεται να συζητηθεί από τους αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων οι οποίοι συμμετέχουν στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο αύριο το μεσημέρι. Όπως επισημαίνεται, πάντως, ως χθες το βράδυ, η γερμανική κυβέρνηση δεν είχε συμφωνήσει.

Κορυφαίοι αξιωματούχοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τονίζεται στο δημοσίευμα, επιβεβαίωσαν ότι υπάρχουν σκέψεις για ένα πακέτο έκτακτης ανάγκης. «Το ζήτημα των ευρωομολόγων ή των eurobills είναι κατ' αρχήν νεκρό», δήλωσε στην εφημερίδα κοινοτικός αξιωματούχος και διευκρίνισε ότι αυτό που συζητείται αντ' αυτού είναι πώς τα κεφάλαια των μηχανισμών στήριξης –ΕΤΧΣ και ΕΜΣ– θα μπορέσουν να διατεθούν κατά τρόπο ώστε να οδηγηθούμε σε χαμηλά επιτόκια, αποδεκτά από τα κράτη που αντιμετωπίζουν δυσκολίες.

Νωρίτερα σήμερα πάντως, αναφέρεται στο δημοσίευμα, κύκλοι της γερμανικής κυβέρνησης παραδέχονταν ότι υπάρχουν εργαλεία, όπως η πώληση ομολόγων στην πρωτογενή και στην δευτερογενή αγορά, τα οποία θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν.