«Επίσης, αυτές τις μέρες ανακοινώθηκε αύξηση στην τιμή του ρεύματος κατά 30%. Η αύξηση αυτή προκαλεί απορία και είναι αδικαιολόγητη. Πρόκειται για αυθαίρετη αύξηση των ιδιωτών παρόχων ενέργειας που ενισχύει το φαινόμενο της αισχροκέρδειας. Η κυβέρνηση, με τη σειρά της, εισπράττει μέσω του ΦΠΑ και του ΕΦΚ, που αρνείται πεισματικά να μειώσει, αυξημένα έσοδα -λόγω της αυθαίρετης αύξησης- αφήνοντας τα υπερκέρδη των εταιρειών άθικτα και την αγορά ανεξέλεγκτη. Είναι χαρακτηριστική η άρνηση της κυβέρνησης να θέσει πλαφόν στα κέρδη των εταιρειών, με αποτέλεσμα να έχουν αύξηση κερδών που αγγίζει το 160%. Και δίνει μόνο ένα μικρό μέρος από τα αυξημένα έσοδα για να καλύψει τη χασούρα των μεσαίων και λαϊκών στρωμάτων. Και όλα αυτά ενώ η ΕΕ επιτρέπει μια σειρά μέτρων μεταξύ των οποίων τη μείωση του ΦΠΑ και του ΕΦΚ, δύο οριζόντιων και, για αυτό το λόγο, άδικων φόρων. Το θέσφατο του Κ. Μητσοτάκη και της κυβέρνησής του είναι να μην θιγεί η αισχροκέρδεια των ιδιωτών παρόχων ενέργειας», προσθέτει.

Σημειώνει επίσης: «Η ωραιοποίηση της οικονομικής κατάστασης από την κυβέρνηση διαψεύδεται από τα επίσημα στοιχεία. Πρόσφατα, το Γραφείο Προϋπολογισμού του Κράτους ανακοίνωσε στοιχεία που αποδεικνύουν την αποτυχία της κυβέρνησης στο πεδίο του τουρισμού, σε αντίθεση με όσα λέγονταν, έκανε λόγο για δίδυμα ελλείμματα και περιορισμό του ρυθμού μεγέθυνσης της οικονομίας».

Αναφερόμενος στις βουλευτικές εκλογές παρατηρεί: «Βρισκόμαστε πια σε προεκλογική περίοδο. Τα εκλογικά διλήμματα προκύπτουν από τις πολιτικές που εκπροσωπεί κάθε κόμμα. Η κυβέρνηση του Κ. Μητσοτάκη έχει επιλέξει και ακολουθεί μια πολιτική για λίγους. Και για αυτό θα κριθεί στις εκλογές. Ήδη οι δημοσκοπήσεις δείχνουν σημαντικό κλείσιμο της ψαλίδας. Εμείς θεωρούμε ότι από την πρώτη Κυριακή, με τις εκλογές της απλής αναλογικής, μπορούμε να σχηματίσουμε μια προοδευτική, δημοκρατική κυβέρνηση πάνω σε προγραμματική βάση. Ο αγώνας ο δικός μας είναι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ να είναι πρώτη δύναμη στις εκλογές».