Ολοκληρώθηκε η σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, όπου μεταξύ άλλων είχε κληθεί και ο Γρηγόρης Δημητριάδης. Σύμφωνα με πληροφορίες που διέρρευσαν στον Τύπο, ο Δημητριάδης απάντησε στις ερωτήσεις που του επέβαλαν τα μέλη της επιτροπής, απαντώντας πως η κυβέρνηση δεν έχει καμία σχέση με το κακόβουλο λογισμικό Predator, ενώ επικαλέστηκε και αυτός το απόρρητο σε ότι αφορούσε στις επισυνδέσεις από την ΕΥΠ.

Ο πρώην γενικός γραμματέας του πρωθυπουργού τόνισε πως δεν γνώριζε, ούτε ο ίδιος ούτε ο πρωθυπουργός για τις επισυνδέσεις. «Δεν γνωρίζαμε τίποτα, αυτά ήταν του Κοντολέοντα» φέρεται να είπε. Όταν πάλι ρωτήθηκε για την παρακολούθηση του Κωστή Χατζηδάκη κρύφτηκε πίσω από το απόρρητο και αρνήθηκε να απαντήσει.

Μάλιστα, ο ίδιος ισχυρίστηκε πως δεν γνωρίζει τους Φέλιξ Μπίτζιο και Ταλ Ντίλιαν ενώ είπε ότι παραιτήθηκε από το Μέγαρο Μαξίμου με δική του πρωτοβουλία.

Σύμφωνα πάλι με πληροφορίες, ο Δημητριάδης φέρεται να είπε πως δεν γνωρίζει τα πρόσωπα που έχουν στελεχώσει το ΚΕΤΥΑΚ αλλά μπορεί να διαβεβαιώσει πως η συγκεκριμένη υπηρεσία δεν χρησιμοποίησε κακόβουλες μεθόδους παρακολούθησης.