Αν και βάσει του ΦΕΚ για το μέτρο, το άνοιγμα της πλατφόρμας αναμενόταν για την 1η Φεβρουαρίου, αυτή θα πραγματοποιηθεί με αρκετή καθυσέρηση.

Ο υπουργός Επικρατείας υποστήριξε για μια ακόμη φορά ότι η κυβέρνηση έχει λάβει μέτρα στήριξης των ευάλωτων πολιτών. «Η Ελλάδα δεν κινδυνεύει να υποστεί τον τρόμο της τελευταίας δεκαετίας και από την άλλη, είναι σε θέση να παράγει πλούτο. Η Ελλάδα ήταν πρωταθλήτρια ενίσχυσης της κοινωνίας στις δύο τελευταίες κρίσης: την υγειονομική και την ενεργειακή. Παρατάυτα, δεν κινδύνευσε η οικονομία της», είπε.

Ο Γιώργος Γεραπετρίτηε κατηγόρησε επίσης την αντιπολίτευση για πλειοδοσία εξαγγελιών, κλείνοντας πάντως το μάτι στους ψηφοφόρους με αόριστες υποσχέσεις για το μέλλον. Υποστήριξε ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία παραμονές εκλογών έδωσε τη 13η σύνταξη «γνωρίζοντας ότι απέρχεται από την εξουσία». Ενώ, για το από εδώ και πέρα, «η 13η σύνταξη είναι κάτι το οποίο αυτή τη στιγμή δεν τίθεται στο τραπέζι, αλλά, βεβαίως, με την ανάκαμψη της οικονομίας όλα επαναξιολογούνται».

Επίσης είπε ότι «με περισυλλογή και έκπληξη ακούσαμε τον κ. Τσίπρα να μας κατηγορεί ότι εμείς καταστρέφουμε την μεσαία τάξη. Αν δεν το αντελήφθη και ο ίδιος ως αυτοκριτική, τότε, μάλλον, ήταν μια ιλαρή τοποθέτηση». Και επιτέθηκε κατά του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας πως η προηγούμενη κυβέρνηση «κατακρεούργησε τη μεσαία τάξη, έφερε τουλάχιστον 30 φόρους. Και κατηγορεί την κυβέρνηση, η οποία αποδεδειγμένα έχει μειώσει σε τέτοιο βαθμό τους φόρους, ώστε να μπορεί να αναπνεύσει και πάλι η μεσαία τάξη».

Πρόσθεσε ότι, «η αύξηση του αφορολογήτου δεν βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο σχεδιασμό, είναι ο σχεδιασμός της επόμενης ημέρας», αναφέροντας ότι ο μεγάλος στόχος για την επόμενη τετραετία, που είναι «να μπορέσουμε να φθάσουμε τους μισθούς μας στον ευρωπαϊκό μέσο όρο».