Αφορμή στάθηκε το μπαράζ μισαλλόδοξων, φιλοναζιστικών και αντισημιτικών αναρτήσεων υποψήφιου περιφερειακού συμβούλου με την παράταξη του Γιάννη Σγουρού.

Αρχικά ο Γιώργος Ιωακειμίδης ζήτησε από τον Γιάννη Σγουρό να διαγράψει τον Σπύρο Χατζάρα από το ψηφοδέλτιο με τη σιωπή να κυριαρχεί τόσο από την «Αττική Ανεξάρτητη Αυτοδιοίκηση» όσο και από το κόμμα της Χαριλάου Τρικούπη.

Ο κ. Ιωακειμίδης επανήλθε σήμερα ζητώντας από το ΠΑΣΟΚ να αποσύρει τη στήριξή του στον Γιάννη Σγουρό, αν δε διαγράψει τον φιλοναζιστή Χατζάρα.

«Ο Γιάννης Σγουρός επιμένει να κρατάει στο ψηφοδέλτιό του τον φιλοναζιστή αντισημίτη Σπύρο Χατζάρα, τον άνθρωπο που έχει επιδοκιμάσει δημόσια την εκτέλεση των 200 πατριωτών στην Καισαριανή από τους Γερμανούς την 1η Μαΐου του 1944.

Η στάση του κ. Σγουρού αποτελεί όνειδος για τη δημοκρατική παράταξη και προσβολή για την Ελληνική Δημοκρατία.

Τον καλώ, έστω και την ύστατη ώρα, να πράξει το ηθικά επιβεβλημένο.

Δεν υπάρχει θέση στις εκλογές για τους νοσταλγούς του Ολοκαυτώματος.

Σε διαφορετική περίπτωση το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και ο Νίκος Ανδρουλάκης οφείλουν να αποσύρουν τη στήριξή τους στον κ. Σγουρό» αναφέρει ο επικεφαλής του «Αττικού Κύκλου Συνεργασίας και Εμπιστοσύνης».

Υπενθυμίζεται ότι πολύ πρόσφατα, ο κ. Σγουρός αναγκάστηκε να διαγράψει τον Μιχάλη Μπέλλα, που ήταν υποψήφιος στο ψηφοδέλτιο του για την Περιφέρεια Αττικής, μετά τις αντιδράσεις για τα σχόλια που είχε κάνει για τον Στέφανο Κασσελάκη.