Σε αναφορά που έκανε, ο Γιάννης Οικονόμου, κυβερνητικός εκπρόσωπος, κατά την καθιερωμένη ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, για το δημοσίευμα της εφημερίδας Documento, δήλωσε ότι οι ισχυρισμοί περί παρακολούθησης σειράς πολιτικών και μη προσώπων δεν έχουν μέχρι στιγμής τεκμηριωθεί κατάλληλα.

Ο ίδιος, ζήτησε την πλήρη διερεύνηση της υπόθεσης: «Όσα αναφέρονται – παρότι πλεονάζουν οι αφηγήσεις κι απουσιάζουν τα στοιχεία – οφείλουν και θα διερευνηθούν διεξοδικά από τις αρμόδιες αρχές και από την ελληνική Δικαιοσύνη. Και έτσι πρέπει να γίνει ώστε να μην μείνει καμιά απολύτως υποψία, ώστε καμιά σκιά να μην αιωρείται στο δημόσιο στίβο».

Τόνισε μάλιστα ότι αν αποδειχθούν όσα αναφέρονται, θα πρέπει να αποδοθούν οι δέουσες ευθύνες σε κάθε επίπεδο και να διωχθούν όσοι παρανόμησαν και όσοι στράφηκαν εναντίον του δημόσιου συμφέροντος. Το ίδιο θα συμβεί, υπογράμμισε, κι αν δεν ευσταθούν οι ισχυρισμοί αυτοί προς εκείνους που σπέρνουν αυτές τις διαβολές, κλείνοντας το μάτι στο Documento και την εργοδοσία του.

«Αν έχει φτάσει στο σημείο να παρακολουθείται ο ΥΠΕΞ, μιλάμε για κατασκοπεία»

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε ότι καμία Δημόσια Αρχή δεν χρησιμοποιούσε κακόβουλα λογισμικά, ενώ χαρακτήρισε ατεκμηρίωτο το δημοσίευμα της εφημερίδας Documento.

Μάλιστα υπογράμμισε ότι «αν έχει φτάσει στο σημείο να παρακολουθείται ο υπουργός Εξωτερικών, τότε μιλάμε για κατασκοπεία» είπε και συνέχισε «με τη λογική Σπίρτζη αν παρακολουθούνται συνεργάτες του πρωθυπουργού, παρακολουθείται ο ίδιος ο πρωθυπουργός».

Επίσης, έκανε λόγο για θεσμικό ατόπημα της αξιωματικής αντιπολίτευσης: «Ο ΣΥΡΙΖΑ με το να υιοθετεί δημοσιεύματα χωρίς την απαραίτητη τεκμηρίωση τα οποία δεν έχουν διερευνηθεί από καμία δημόσια αρχή και να προβαίνει σε πολιτικές κρίσεις βασισμένος σε αφηγήσεις αποδεικνύει ότι τρέφεται από συνθήκες πολιτικής ανωμαλίας κι αποσταθεροποίησης».

«Όπως στην υπόθεση Novartis ο κ. Τσίπρας προκαλεί θόρυβο μέσω δημοσιογραφικών ομίλων και σηκώνει σκόνη ενώ έχουν επιστρατεύσει παλαιούς πρωταγωνιστές της υπόθεση με στόχο την πρόκληση αναταραχής. Χωρίς το παραμικρό τεκμήριο, γνωστοί κύκλοι λειτουργούν ως συγκοινωνούντα δοχεία και αποδίδουν στην κυβέρνηση ευθύνες κι αυτό θυμίζει διαφόρους που φόραγαν κουκούλες» είπε.

«Η χώρα μας ιστορικά, εθνικά και κοινωνία δεν έχει την πολυτέλεια διχασμών, δεν έχει την πολυτέλεια ανωμαλίας ειδικά σε μια τέτοια συγκυρία. Η Ελλάδα δεν χρειάζεται εθνικές τραγωδίες και η κυβέρνηση θα διασφαλίσει όπως το έκανε πάντα, ότι δεν θα αφήσει κανέναν να κάνει πράξη τις μεθοδεύσεις αυτές».

Ακόμα, απέρριψε το σενάριο πρόωρων εκλογών μετά τις νέες αποκαλύψεις, επαναλαμβάνοντας ότι οι εθνικές εκλογές θα γίνουν το 2023, στο τέλος της τετραετίας.