«Δεν θα απειλούσα ούτε απείλησα την σταθερότητα της κυβέρνησης, ήταν προσωπική, πολιτική ψήφος, ήταν μια δήλωση για θέματα που πρέπει να δούμε όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά σε όλη την Ευρώπη, γιατί έχουμε συστημικά προβλήματα στο θέμα των τραπεζών. Δεν έχουμε προχωρήσει αρκετά σε θέματα, όπως η τραπεζική ένωση, τα διαφορετικά επιτόκια μεταξύ των χωρών του κέντρου και της περιφέρειας.
 
» Και εξακολουθούμε να ζητάμε από τους πολίτες είτε είναι έλληνες είτε όχι να πληρώνουν για τα διασώσεις των τραπεζών. Αποτελεί συστημική αντίφαση. Δεν δημιουργεί την αίσθηση της κοινωνικής δικαιοσύνης», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρώην πρωθυπουργός.

Σχολιάζοντας τις φήμες που τον θέλουν να δημιουργεί δικό του κόμμα ο Γ. Παπανδρέου απάντησε: «Είναι μόνο φήμες και οι φήμες την Πρωταπριλιά είναι πολύ επικίνδυνες».

Ερωτηθείς για το εάν θα απειληθεί η κυβερνητική σταθερότητα σε περίπτωση που ΝΔ και ΠΑΣΟΚ δεν πάνε καλά στις ευρωεκλογές, απάντησε ότι αντισυστημική ψήφος θα υπάρξει σε όλη την Ευρώπη:
 
«Προσωπικά στήριζα την κυβέρνηση, έφτασα να παραιτηθώ από πρωθυπουργός για να δημιουργηθεί ένας κυβερνητικός συνασπισμός, οπότε είμαι υπέρ του να πετύχει η κυβέρνηση. Είμαστε στο τέλος και πιστεύω ότι κανείς δεν θα ήθελε να βάλει σε κίνδυνο το επιτυχές κλείσιμο του προγράμματος προσαρμογής». 
 
Στην ερώτηση εάν κρίνει εφικτό το να ολοκληρώσει η παρούσα κυβέρνηση το πρόγραμμα και να μείνει στην εξουσία ως το 2016, o Γ. Παπανδρέου απάντησε:
 
«Πιστεύω ότι μπορεί. Εγώ θα εστίαζα περισσότερο στις διαρθρωτικές αλλαγές -και αυτό αποτελεί και την κριτική μου στην κυβέρνηση. Κάναμε ό,τι ήταν απαραίτητο για το δημοσιονομικό πρόβλημα, κανείς άλλος δεν πέτυχε αυτά που πετύχαμε εμείς, είχαμε ρεκόρ στην δημοσιονομική προσαρμογή, σύμφωνα με τον ΟΟΣΑ, με τεράστιο πόνο και θυσίες. 
 
» Τώρα πρέπει να προχωρήσουμε στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων, όπως το άνοιγμα κλειστών επαγγελμάτων, μεγαλύτερες μεταρρυθμίσεις στο πολιτικό σύστημα, να καταπολεμηθούν προβλήματα πελατειακού καπιταλισμού, που είναι ενδημικά σε κάποιες χώρες, πρέπει να δημιουργηθούν θεσμοί που θα ενισχύσουν τη διαφάνεια και θα δημιουργήσουν την αίσθηση της κοινωνικής δικαιοσύνης.
 
» Ναι αυτός ο κυβερνητικός συνασπισμός μπορεί να κερδίσει την στήριξη των πολιτών εάν κινηθεί σε αυτή την κατεύθυνση».

(Πηγή: Το Βήμα)