Ο Γ. Πρωτούλης σημείωσε πως «το κράτος των λίγων που εκμεταλλεύονται τους πολλούς και οι κυβερνήσεις υποβαθμίζουν τις ανάγκες της κοινωνίας και αδιαφορούν για την προστασία της. Υπηρετούν τα τεράστια, κολοσσιαία κέρδη μιας χούφτας. Μόνο τον τελευταίο χρόνο 150 εταιρείες εισηγμένες στο χρηματιστήριο είδαν κέρδη αυξημένα κατά 303% ίσο με το μισό ΑΕΠ της χώρας!» αλλά «την ίδια ώρα δίνουν δισεκατομμύρια για όπλα στον Ζελένσκυ, γέμισαν όλη τη χώρα αμερικανονατοικές βάσεις, πληρώνουμε για φρεγάτες, ραφάλ! “Οι φρεγάτες και τα αεροπλάνα κοστίζουν, από κάπου πρέπει να βρεθούν” κούνησε το δάκτυλο ο υπουργός Κωστής Χατζηδάκης όταν το ρώτησαν για το νέο φορολογικό νομοσχέδιο που χαρατσώνει με έμμεσους και άμεσους φόρους όλο το λαό και τους ελεύθερους επαγγελματίες και προσφέρει φοροασυλία στους εφοπλιστές και τις μεγάλες επιχειρήσεις». Και πρόσθεσε πως το 95% των φόρων πληρώνει ο λαός, τα φυσικά πρόσωπα και θα συνεχίσει να ματώνει από τους φόρους! Για ποιον ματώνει ο λαός μας;»

Σε ό,τι αφορά τα πρόσφατα περιστατικά με τους τραμπουκισμούς των αμερικανοΝΑΤΟϊκών ναυτών στην πόλη, τόνισε πως «ξεχύθηκαν στα Χανιά Αμερικανοί στρατιώτες. Μάλιστα είχαν κλείσει και δρόμους για να είναι πιο άνετοι στις βόλτες τους. Τις τελευταίες ώρες έχουν δει το φως της δημοσιότητας δύο διαφορετικές καταγγελίες για τραμπούκικες συμπεριφορές ακόμα και ξυλοδαρμό κοριτσιών από Αμερικανούς στρατιώτες και άλλη μία καταγγελία όπου Αμερικανοί μεθύστακες πεζοναύτες έπαιζαν ξύλο μεταξύ τους στις τουαλέτες του Δημοτικού Κήπου της πόλης. Για τον ξυλοδαρμό των δύο 15χρονων μαθητριών ακόμα οι δράστες αναζητούνται! Κανένα κόμμα εκτός από το ΚΚΕ δεν έχει κάνει κάποια τοποθέτηση για αυτές τις τραμπούκικες συμπεριφορές απέναντι σε Έλληνες πολίτες. Τα ΜΜΕ έχουν κάνει γαργάρα την είδηση, ενώ αντίστοιχο σιωπητήριο έχει πέσει και σε διάφορους επιλεκτικά ευαίσθητους τύπους, που δεν βρίσκουν κουβέντα να πούνε για αυτές τις επιθέσεις σε βάρος ανυπεράσπιστων κοριτσιών και αγοριών. Οι δράστες προστατεύονται από την ελληνοαμερικάνικη συμφωνία για τις βάσεις -ένα από τα καμάρια των ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ- στην οποία ουσιαστικά παρέχεται καθεστώς ασυλίας για τα μέλη των Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΠΑ, όταν διαπράττουν κάποιο ποινικό αδίκημα στη χώρα μας!»

«Όλα αυτά παράγουν ένα εφιαλτικό αποτέλεσμα όχι πολύ μακριά αλλά στη γειτονιά μας, σε έναν αδελφό λαό, τον Παλαιστινιακό» συμπλήρωσε καθώς «εκτός από την πάλη του Παλαιστινιακού λαού, που αποτελεί πηγή έμπνευσης, εξήντα μέρες τώρα λάμπει και η δύναμη της εργατικής – λαϊκής αλληλεγγύης στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο, απέναντι στη συκοφαντία, στις διώξεις, στη λογοκρισία και την τρομοκρατία που προσπαθούν να επιβάλουν οι κυβερνήσεις των συμμάχων του Ισραήλ».