Στη συνέχεια επεσήμανε: «Δεν είναι δυνατόν να ακούμε συνεχώς το παραμύθι ότι η Ν.Δ. δεν είναι υπέρ των φόρων, τη στιγμή που μόνο πέρυσι εισέπραξε 7 δισ. ευρώ παραπάνω από φόρους, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής. Ποιοι τα πλήρωσαν αυτά; Κατά κύριο λόγο οι μικρομεσαίοι… Και θέλουν να μας πουν ότι είναι κατά των φόρων;» ενώ παράλληλα πρόσθεσε: «Γιατί από 1/6/2023 μένουν εκτός ασφαλιστικής κάλυψης οι αγρότες και οι αυτοαπασχολούμενοι; Μόνη κάλυψή τους είναι ο νόμος του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. του 2016. Αφορά τον κόσμο αυτή η εξέλιξη; Άραγε θα συζητηθεί στο δημόσιο διάλογο;»

Ακολούθως, κατά τη συζήτηση για την κοστολόγηση των προγραμμάτων των κομμάτων, ο κ. Σαρακιώτης ρώτησε τον εκπρόσωπο της Ν.Δ.: «Το δικό σας πρόγραμμα πόσο κοστίζει, κ. Καιρίδη;» ενώ όταν έλαβε την απάντηση «9,2 δισ. ευρώ», ο κ. Σαρακιώτης σχολίασε: «Ο κ. Σκυλακάκης αναφέρει ότι κοστίζει 5,5 δισ. ευρώ και ο κ. Χατζηδάκης 8,9! Παίζετε τζόκερ με την κοστολόγηση του προγράμματός σας! Ποια μέτρα του προγράμματος της Ν.Δ. συμπεριλαμβάνονται στο μεσοπρόθεσμο;» Μάλιστα, ο υποψήφιος Βουλευτής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία αναφέρθηκε στο δημοσίευμα της εφημερίδας «Καθημερινή», σύμφωνα με το οποίο «από τον Οκτώβριο θα υπάρξει επαναφορά της ρήτρας αναπροσαρμογής», σημειώνοντας ότι «αναδεικνύεται, έτσι, πώς η κατάργηση της ρήτρας ήταν ένα απλό επικοινωνιακό πυροτέχνημα της Ν.Δ.».

Ο κ. Σαρακιώτης υπογράμμισε, επίσης, ότι: «Έως το 2019, η Ν.Δ. μας κατηγορούσε για τα επιδόματα προς τους ευάλωτους συμπολίτες μας και σήμερα έχει εισάγει “pass” για οτιδήποτε. Γιατί, όταν η Κυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α. χορηγούσε το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης, ο κ. Μητσοτάκης έλεγε ότι “οι Έλληνες δεν θέλουν επιδόματα, θέλουν αξιοπρέπεια”; Μετά το 2019, δεν θέλουν αξιοπρέπεια οι Έλληνες;»