Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΜέΡΑ25 μετέφερε στο Κοινοβούλιο όσα γράφει ο διεθνής τύπος, με τον Γιάνη Βαρουφάκη από το βήμα της ελληνικής Βουλής να στρέφει τα βέλη του πτος τον Γιάννη Αλαφούζο. «Εσείς εδώ από την ΝΔ, μιλάτε για ανυπεράσπιστο Αλαφούζο ο οποίος χρειάζεται την προστασία μας. Το κανάλι του κ. Αλαφούζου δαιμονοποιεί όποιον μιλάει για την ανάγκη ειρήνευσης στην Ουκρανία, την ώρα που ο ίδιος αιχροκερδεί μεταφέροντας το αργό πετρέλαιο του κ. Πούτιν. Υπάρχει όμως και ένα θέμα νομιμότητας και συνταγματικής διάστασης. Εμείς απαιτούμε σήμερα την άρση ασυλίας του Κλέωνα Γρηγοριάδη, αλλά δεν μπορεί να διώκεται ποτέ κανένας βουλευτής για όσα είπε από το βήμα της Βουλής».

«Το μήνυμα μας όμως προς τον κόσμο του ΜέΡΑ25 που μέρος του εκφράζει εντάσεις στην απαίτηση της άρσης ασυλίας του Κοινοβουλευτικού μας Εκπροσώπου είναι: δεν υπάρχει ασυλία βουλευτών, εδώ υπάρχει απλά ομηρία προς την κυβερνητική πλειοψηφία. Καμία κυβερνητική πλειοψηφία όμως, δεν θα έπρεπε να έχει το δικαίωμα να κρίνει τα λόγια μας από αυτό το βήμα, μόνο οι πολίτες» υπογράμμισε σημειώνοντας πως «όσο υπάρχει το σημερινό νομικό-συνταγματικό καθεστώς, σιγά που θα τους κάνουμε την χάρη να κρυφτούμε πίσω από την βουλευτική ασυλία».

Είπε μάλιστα πως η κυβερνητική πλειοψηφία δείχνει ανακουφισμένη που ο Κλέωνας Γρηγοριάδης ζητάει την άρση της ασυλίας του. «Άλλο όμως εμείς να το απαιτούμε, κι άλλο εσείς να παριστάνετε το “πλήρωμα” του κ. Αλαφούζου για να συγκαλύπτει τα εγκλήματα του. Ο κ. Αλαφούζος δεν θεωρεί τον εαυτό του ανυπεράσπιστο, δείτε το ντοκιμαντέρ του Γιώργου Αυγερόπουλου Aγορά 1 και θα ντραπείτε εκ μέρους του. Ο Γιάννης Αλαφούζος στο ντοκιμαντέρ αυτό λέει χαρακτηριστικά “εμείς οι ιδιοκτήτες της χώρας”, αυτός είναι , σε αυτόν ανήκετε κι αυτόν θα τον αντιμετωπίσουμε εμείς στα δικαστήρια κι εδώ μέσα. Ο δικαστικός δρόμος προς τον ολοκληρωτισμό και την δικτατορία είναι περπατημένος. Η διαδικασία της πολιτικής εξόντωσης και του εκφοβισμού ξεκίνησε στη χώρα μας από τον κ. Ξενοκώστα στον οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ έδωσε το ναυπηγείο της Σύρου και τώρα όλοι μαζί δώσατε και της Ελευσίνας. Ευτυχώς τις αγωγές SLAPP του κατά των πολιτών στη Σύρο, το δικαστήριο της Σύρου τις πέταξε στα σκουπίδια».

«Φίλες και φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ, η σύγκρουση με την ολιγαρχία δεν μπορεί να είναι αλά κάρτ, γιατί προοδευτική διακυβέρνηση δεν μπορεί να γίνει χωρίς σύγκρουση με όλους αυτούς. Προς το ΚΚΕ: το πρόβλημα δεν είναι τα συγκεκριμένα άτομα πράγματι, αλλά το κεφάλαιο και ο καπιταλισμός. Στην χώρα αυτή όμως είναι και συγκεκριμένα τα άτομα που κάνουν αυτή την δουλειά και δεν τους ενοχλεί απλώς η κριτική στον καπιταλισμό, αλλά το να τους ξεσκεπάζουμε συγκεκριμένα για τα εγκλήματα τους» κατέληξε.