Θυμίζουμε πως ο Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξη στο δελτίο του ΑΝΤ1 και τον Νίκο Χατζηνικολάου, χθες, ερωτηθείς συγκεκριμένα για τον Γιάνη Βαρουφάκη και το ενδεχόμενο συνεργασίας μετά τη δημοσίευση του σχεδίου «Δήμητρα», έκανε λόγο για ίδιες «εμμονές» που είχε και ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ενώ αρνήθηκε ότι έχει συναντηθεί μαζί του.

Κατά την εισαγωγική τοποθέτησή του από την Κόρινθο, ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25-Συμμαχία για τη Ρήξη παρουσίασε τους υποψηφίους τού ψηφοδελτίου στην Κόρινθο. Αναφερόμενος, μάλιστα, σε έναν εξ αυτών, παρατήρησε ότι «συμβολίζει αυτή τη συμμαχία, τη σύμπλευση χώρων της Αριστεράς, οι οποίοι στις προηγούμενες εκλογές δεν ήμασταν μαζί και τώρα είμαστε». Αποδεικνύεται, έτσι, συνέχισε, ότι, «όχι μόνο είναι εφικτή η ενότητα της Αριστεράς, αλλά εάν παραμερίζουμε τα ”εγώ” μας, τις πικρίες μας, άνθρωποι των οποίων οι δρόμοι χώρισαν κάποια στιγμή -όχι για λόγους ιδεολογικής ή στρατηγικής διαφωνίας, αλλά για λόγους διαφωνιών τακτικής- αυτοί οι δρόμοι ξανασμίγουν. Εφόσον υπάρχει καλή θέληση και βάζουμε πάνω από όλα το συμφέρον των πολλών».

Χαρακτηρίζοντας, εξ άλλου, τη χώρα ως χρεοδουλοπαροικία, προσέθεσε πως «οι πολλοί υποφέρουν μία συστηματική λεηλασία, μία λεηλασία η οποία έχει πάρει πλέον μια επιστημονική μορφή, είναι επιστημονικά σχεδιασμένη η λεηλασία των ανθρώπων μας». Άλλωστε, συμπλήρωσε, «στο πρώτο μνημόνιο ήταν μία επιδρομή βαρβάρων. Έδωσαν 110 δισ. στο πτωχευμένο ελληνικό κράτος για να πάνε στις γαλλικές και γερμανικές τράπεζες, οι οποίες είχαν πτωχεύσει μετά τις ηλίθιες τοποθετήσεις που είχαν κάνει στην αγορά παραγώγων των Ηνωμένων Πολιτειών. Το δεύτερο μνημόνιο ήταν η διάσωση των Ελλήνων τραπεζιτών, του Σάλλα και της παλιοπαρέας τους, και ταυτόχρονα η εκχώρηση δημόσιας περιουσίας, καταστροφή των ασφαλιστικών ταμείων. Ήταν και αυτό μια μορφή επέλασης των βαρβάρων».

Ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25-Συμμαχία για τη Ρήξη έκλεισε με αυτά, που συνηθίζει να αποκαλεί τρεις «ιερές χήνες». Και πρώτα, «ο ”Ηρακλής” είναι ένας μηχανισμός απόσπασης περί των 70 δισ. ευρώ ιδιωτικής περιουσίας και μεταφοράς τους στα Cayman Islands». Δεύτερον, «το Χρηματιστήριο Ενέργειας, το οποίο θεμελιώθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ με το νόμο του κ. Σταθάκη ο οποίος μας έλεγε ότι θα έχουμε να περιμένουμε μόνο φθηνό ρεύμα με την ίδρυσή του. Και μετά ήρθε η Μητσοτάκης ΑΕ και με την πρώτη αύξηση του ενεργειακού κόστους χρησιμοποιήθηκε αυτό το Χρηματιστήριο για να λεηλατούν δισ. κάθε μήνα, κάθε βδομάδα. Η τρίτη μαγική χήνα είναι το Υπερταμείο, το οποίο το ελέγχουν ξένοι δανειστές. Αυτό μόνο σε χώρες που βρίσκονται υπό κατοχή συμβαίνει αλλά ούτε και σε αυτές».

«Αυτές οι τρεις μαγικές χήνες είναι στο μυαλό των ολιγαρχών για τις εκλογές που έρχονται, ώστε κανένας να μην τις αγγίξει. Και τα τρία προγράμματα ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ κάνουν τα πάντα για να μην τις αγγίξουν» σημείωσε ο κ. Βαρουφάκης.