Ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 μετέφερε στον νέο Πρέσβη του κράτους της Παλαιστίνης στην Ελλάδα, ότι ο αγώνας των παλαιστίνιων, «είναι η ζωή μας», συμπληρώνοντας πως δεν ξεχνάμε ούτε λεπτό τον αγώνα του παλαιστινιακού λαού και αναφέροντας χαρακτηριστικά πως προσωπικά ντρέπεται ως Έλληνας, ως ευρωπαίος και ως πολίτης αυτού του κόσμου, όσο οι παλαιστίνιου ζουν υπό το καθεστώς του κράτους απαρτχάιντ του Ισραήλ.

Ο νέος Πρέσβης του κράτους της Παλαιστίνης στην Ελλάδα από την πλευρά του αναφέρθηκε στους ιστορικούς δεσμούς και την διαχρονική φιλία της Ελλάδας με την Παλαιστίνη, ενώ ευχαρίστησε τον Γιάνη Βαρουφάκη για την μεγάλη, όπως είπε, στήριξη και την αλληλεγγύη. «Θέλουμε ανθρώπους σαν εσάς που να προωθούν την ειρήνη σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένης και της Παλαιστίνης» ανέφερε ο κ. Ντόρκχομ.

Ο κ. Ντόρκχομ ανέφερε ακόμα ότι οι παλαιστίνιοι υποστηρίζουν την ειρήνη σε αντίθεση με το Ισραήλ που καθημερινά δολοφονεί παλαιστίνιους. «Πάντα παλεύαμε για την ειρήνη, δυστυχώς όμως η διεθνής κοινότητα σωπαίνει για όσα συμβαίνουν σε βάρος του λαού της Παλαιστίνης» τόνισε ο νέος Πρέσβης του Κράτους της Παλαιστίνης στη χώρα μας.

Ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 υπογράμμισε ακόμα από την πλευρά του ότι το ΜέΡΑ25 είναι το μόνο κόμμα που μιλάει για το καθεστώς απαρτχάιντ του Ισραήλ και ζητάει μποϊκοτάζ και εμπάργκο, τη στιγμή που δυστυχώς οι ελληνικές Κυβερνήσεις (ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ) με τις πολιτικές τους, αντιστρατεύονται τον αγώνα του παλαιστινιακού λαού.

«Εμείς όμως πρέπει να επιμείνουμε για να τελειώνουμε με το καθεστώς απαρτχάιντ. Πρέπει με κάθε τρόπο να ενδυναμώσουμε τον αγώνα του παλαιστινιακού λαού. Στην κατεύθυνση αυτή είναι σημαντική και η συμμαχία μας με ισραηλινούς που αντιμάχονται αυτό το καθεστώς απαρτχάιντ» τόνισε ακόμα ο Γιάνης Βαρουφάκης.