«Γνωρίζουμε, όπως γνωρίζουν όλες και όλοι, ότι η ρήξη με την ολιγαρχία θέλει προετοιμασία, θέλει κοινό πρόγραμμα, θέλει κοινό λαϊκό μέτωπο να στηρίξει μια τέτοια κυβέρνηση ρήξης. Μια τέτοια, πραγματικά προοδευτική, κυβέρνηση δεν επιτυγχάνεται κεκλεισμένων των θυρών με συμφωνίες κορυφής. Επιτυγχάνεται με συναινέσεις και κοινές δράσεις στη βάση – πολύ πριν τις εκλογές. Όταν, λοιπόν, ο ΣΥΡΙΖΑ μας λέει “τα λέμε μετά τις κάλπες” ξέρουμε ότι έχει αποκλείσει την πιθανότητα προοδευτικής κυβέρνησης, επιδιώκοντας μια μνημονιακή συγκυβέρνηση με το κόμμα που έβαλε τη χώρα στην περιπέτεια των Μνημονίων», σημείωσε.

Συμπλήρωσε δε πως «Αναρωτιούνται στην Αξιωματική Αντιπολίτευση γιατί δεν φθείρεται η Νέα Δημοκρατία περισσότερο από τα σκάνδαλα και δεν μετατρέπεται ο θυμός του κόσμου σε πρόθεση ψήφου για εκείνους. Την απάντηση την έδωσε το ΜέΡΑ25 προεκλογικά το… 2019. Είχαμε χαρακτηρίσει την ψήφο στον ΣΥΡΙΖΑ χαμένη για συγκεκριμένο λόγο: Προβλέπαμε πως, κάθε φορά που οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ θα στηλίτευαν τον κ. Μητσοτάκη και τους υπουργούς του, εκείνοι θα καταδείκνυαν ότι ό,τι έκαναν δεν ήταν παρά η λογική επέκταση των νομοθετημάτων του μνημονιακού ΣΥΡΙΖΑ. Π.χ. η πώληση κόκκινων δανείων μέσω πλατφόρμας ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, η ίδρυση του αμαρτωλού Χρηματιστήριου Ενέργειας, ο ΦΠΑ στο 24%, οι προπληρωμές φόρων στους μικρομεσαίους, η προσβολή στους ηλικιωμένους με φιλοδωρήματα αφού τους έκοψαν το μόνιμο ΕΚΑΣ κλπ.».

Αναφερόμενος στο σκάνδαλο Πάτση, και απαντώντας στο ποια είναι η λύση που προτείνει το ΜέΡΑ25 για τα κόκκινα δάνεια, τους πλειστηριασμούς και τον «Ηρακλή» δήλωσε: «Η λύση που καταθέσαμε στη Βουλή τον Δεκέμβρη του 2020 ως Πρόταση Νόμου: Ιδρύεται Δημόσια Εταιρεία Αναδιάρθρωσης & Διαχείρισης Ιδιωτικών Χρεών (ΔΕΑΔΙΧ) στην οποία μεταφέρονται όλα τα κόκκινα δάνεια από τις τράπεζες. Σε αντάλλαγμα, οι τράπεζες λαμβάνουν τίτλους της ΔΕΑΔΙΧ ίσης ονομαστικής αξίας με εκείνη των μεταφερμένων δανείων – τίτλους στηριζόμενους από τα ενέχυρα-ακίνητα συν εγγυήσεις του Δημοσίου. Παράλληλα, διακόπτονται όλοι οι πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας και ακινήτων που στεγάζουν λειτουργούσες επιχειρήσεις, παγώνουν τα δάνεια κι οι δανειολήπτες συνεχίζουν να μένουν στα σπίτια τους ή να λειτουργούν τις επιχειρήσεις τους καταβάλλοντας μηνιαίο τέλος στην ΔΕΑΔΙΧ το οποίο δεν θα ξεπερνά το 1/3 των διαθέσιμων εισοδημάτων τους. Όσο παραμένουν σε αυτό το καθεστώς, οι δανειολήπτες διατηρούν το ποσοστό ιδιοκτησίας που είχαν (πριν την ένταξη στην ΔΕΑΔΙΧ), το οποίο και θα εξαργυρώσουν όταν και εάν το ακίνητο πουληθεί στο μέλλον. Τέλος, ένα νέο συμμετοχικό όργανο θα διαχωρίζει τους στρατηγικούς από τους ακούσιους κακοπληρωτές».

Σχολιάζοντας τις αποχωρήσεις βουλευτών από το κόμμα σημείωσε: «Θα με προβλημάτιζαν βαθιά αν, πριν την αποχώρισή τους, είχαν καταθέσει στα όργανα του κόμματος που τις ανέδειξαν – και στα οποία είχαν ιερή υποχρέωση να συμμετέχουν – διαφωνίες πολιτικές, ηθικές ή και πολιτιστικές. Δεν το έκαναν, κάτι που καθιστά τις αποχωρήσεις τους πολιτικά αδιάφορες. Το γεγονός ότι συνέπεσαν με προσχωρήσεις χιλιάδων νέων μελών, με σημαντική ενδυνάμωση του ΜέΡΑ25 τόσο στα κινήματα όσο και δημοσκοπικά, και με όξυνση του πολέμου εναντίον του ΜέΡΑ25 από τους ολιγάρχες – π.χ. η μήνυση Αλαφούζου στον Κλέωνα Γρηγοριάδη – οδηγεί στο ασφαλές συμπέρασμα ότι αυτές οι αποχωρήσεις είναι μέρος την ενηλικίωσης, ωρίμανσης και ενίσχυσης του ΜέΡΑ25».