«Προσπαθούμε να επιλύσουμε το πρόβλημα και να δώσουμε τέλος σ΄ έναν απαράδεκτο εμφύλιο ανάμεσα στα ιδρύματα που έχει διχάσει και τραυματίσει την ακαδημαϊκή κοινότητα» δήλωσε για το πρόβλημα των επαγγελματικών δικαιωμάτων των αποφοίτων ανέφερε ότι ζητήθηκε από τις διοικήσεις των πανεπιστήμιων και των ΤΕΙ που διαθέτουν ομοειδή τμήματα να συνεννοηθούν μεταξύ τους, ενώ το υπουργείο έχει συστήσει δική του επιτροπή που διερευνά και συγκρίνει τα επαγγελματικά προσόντα ειδικοτήτων με αντίστοιχες ευρωπαϊκές χώρες.
Το 75% των δήμων, ανέφερε ο Κ. Γαβρόγλου, στους οποίους ανήκουν τα σχολικά κτίρια δεν έχει σχέδιο για τη συντήρησή τους και προειδοποίησε ότι εάν δεν γίνει κάτι στα επόμενα πέντε χρόνια, οι κτιριακές υποδομές θα αντιμετωπίσουν σοβαρά προβλήματα. Επισήμανε ότι πολλά από τα σχολεία δεν διαθέτουν τις απαραίτητες άδειες από την πολεοδομία, είναι με λίγα λόγια παράνομα και ότι εξετάζεται το ενδεχόμενο μέσω ενός προεδρικού διατάγματος να προχωρήσει η νομιμοποίησή τους, ώστε να καταστεί δυνατή η ένταξή τους σε χρηματοδοτικά προγράμματα για τη συντήρησή τους.
Κατάργηση συγγραμμάτων
«Το σύστημα των συγγραμμάτων, όπως λειτουργεί σήμερα, είναι πολιτική ενάντια στους φτωχούς» σημείωσε ο υπουργός ανακοινώνοντας πως το υπουργείο θα προχωρήσει άμεσα στην εφαρμογή των ηλεκτρονικών συγγραμμάτων για τους φοιτητές και από τα 70 εκ € που δαπανώνται σήμερα για συγγράμματα θα χρειαστούν μόλις 5 εκ για τις ετήσιες ανάγκες.