Ο Δημήτρης Σταμάτης ήταν στενός συνεργάτης του Αντώνη Σαμαρά κατά την περίοδο διακυβέρνησής του, όταν και είχε οριστεί υπουργός Επικρατείας το 2012. Την περίοδο 2015-2019 ήταν βουλευτής Επικρατείας, ενώ στις τελευταίες εκλογές απέτυχε να εκλεγεί.

Με απόφαση του υφυπουργού Οικονομικών, αρμόδιου για θέματα Δημοσιονομικής Πολιτικής, Θεόδωρου Σκυλακάκη, ορίσθηκε την Παρασκευή η νέα σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων, με τον Δ. Σταμάτη να τοποθετείται επικεφαλής του Ταμείου.

Ακόμα, θέση μέλους του ΔΣ του Ταμείου λαμβάνει ο πρώην βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, πρώην υφυπουργός Υγείας και πέρασμα από τους ΑΝΕΛ, Αθανάσιος Γιαννόπουλος, ενώ στη θέση του αναπληρωτή προέδρου τοποθετείται η Γεωργία – Χριστίνα Γιοβάνη, που στο παρελθόν έχει διατελέσει τραπεζικό στέλεχος. Με παρουσία στην Εμπορική Τράπεζα μέχρι λίγο πριν τη συγχώνευσή της, μέλος του Ταμείου θα είναι και ο Λεωνίδας Ζωννιός.

Επίσης, ο οικονομολόγος και στέλεχος του ΥΠΕΣ Κωνσταντίνος Τρυποσκούφης, έχει επανηλειμμένος διατελέσει κεντρικός ομιλιτής σε κομματικές εκδηλώσεις της Νέας Δημοκρατίας όπως το 6ο Προσυνέδριο του κόμματος τον Νοέμβριο του 2017, ενώ η Νέα Δημοκρατία αποκαθιστά και τον Βασίλειος Πολυμερόπουλο, που είχε διαγραφεί το 2017 λόγω καταδίκης για «χρήση υφ’ αρπαγής ψευδούς βεβαίωσης», για την οποία μετέπειτα αθωώθηκε.

Ένα ακόμη μέλος, ο Αναστάσιος Αβραντίνης, έχει αποτύχει να εκλεγεί τόσο με το Ποτάμι το 2015 όσο και με τη Νέα Δημοκρατία στις τελευταίες εκλογές, όπως και η Ιουλία Αρμάγου, που έχει διατελέσει σύμβουλος Αλογοσκούφη και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου Κτηματικής Εταιρείας του Δημοσίου που είχε εμπλοκή στο Βατοπέδι, καθώς και ο υποψήφιος βουλευτής Καρδίτσας με τη Νέα Δημοκρατία και πρώην δήμαρχος Λίμνης Πλαστήρα, Δημήτρης Τσιαντής.

Ειδικότερα:

Πρόεδρος: Δημήτριος Σταμάτης, Δικηγόρος, πρώην Υπουργός.

Αναπληρωτής Πρόεδρος: Γεωργία – Χριστίνα Γιοβάνη, Σύμβουλος Επιχειρήσεων με ειδίκευση στα χρηματοοικονομικά και πρώην τραπεζικό στέλεχος.

Μέλη:
Ιουλία Αρμάγου, Προϊσταμένη της Γενικής Διεύθυνσης Δημοσιονομικής Πολιτικής και Προϋπολογισμού του Υπουργείου Οικονομικών.

Νικόλαος Χατζηεργάτης, Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Οικονομικών Τοπικής Αυτοδιοίκησης του Υπουργείου Εσωτερικών.

Δημήτριος Τσιαντής, μέλος Δ.Σ. της Κ.Ε.Δ.Ε. και Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Λίμνης Πλαστήρα.

Βασίλειος Πολυμερόπουλος, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Αναστάσιος Αβραντίνης, Δικηγόρος.

Αθανάσιος Γιαννόπουλος, Καθηγητής Ιατρικής Σχολής Αθηνών.

Λεωνίδας Ζώννιος, Οικονομολόγος.

Γεώργιος Παπαπαύλου, Πολιτικός Επιστήμων.

Κωνσταντίνος Τρυποσκούφης, Οικονομολόγος.