Σύμφωνα με δημοσίευμα της ηλεκτρονικής έκδοσης της εφημερίδας Ouest-France, στο εργοστάσιο πυρηνικής ενέργειας της EDF στο Φλαμανβιλ, μετά από έκρηξη που σημειώθηκε στις 12 (ώρα Ελλάδας), ξέσπασε πυρκαγιά και στο σημείο έχουν κληθεί πυροσβεστικές δυνάμεις, καθώς και πλήθος ασθενοφόρων.

Πέντε άνθρωποι υπέστησαν ελαφρά δηλητηρίαση από τις αναθυμιάσεις, αλλά δεν υπάρχουν σοβαροί τραυματισμοί, εξήγησε ο Ολιβιέ Μαρμιόν, διευθυντής του γραφείου του περιφερειάρχη. Ο ένας από τους δύο αντιδραστήρες του σταθμού ετέθη εκτός λειτουργίας.


Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, οι τοπικές αρχές εμφανίζονται καθησυχαστικές, υποστηρίζοντας πως δεν υφίσταται πυρηνική απειλή. Το ρεπορτάζ επιβεβαιώνει και το Γαλλικό Πρακτορείο, ενώ σύμφωνα με το ρεπορτάζ του RT το οποίο μεταφέρει πως το γραφείο τύπου του εργοστασίου αρνήθηκε να κάνει σχόλιο.

Το πυρηνικό εργοστάσιο βρίσκεται στην κοινότητα του Φλάμανβιλ από το 1986 όταν και χτίστηκε ο πρώτος αντιδραστήρας, και το επόμενο έτος κατασκευάστηκε ο δεύτερος. Το 2018 αναμένεται να ολοκληρωθεί και τρίτος.

Η λειτουργία ενός πυρηνικού σταθμού

Για την καλύτερη κατανόηση της επιχείρησης στον πυρηνικό σταθμό και για να διαπιστώσετε το σημείο στο οποίο συνέβη το ατύχημα, παρακολουθήστε το παρακάτω βίντεο: