Σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές της γαλλικής πόλης, στην εκδήλωση μετείχαν 12-15.000 άνθρωποι, ενώ οι οργανωτές κάνουν λόγο για 15-17.000 διαδηλωτές.
Οι Κούρδοι έφτασαν νωρίς το πρωί στο Στρασβούργο, κυρίως από τη Γερμανία, τη Γαλλία, το Βέλγιο και το Λουξεμβούργο. Η μεγαλύτερη αντιπροσωπεία ήταν η γερμανική.

«Το Στρασβούργο είναι το κέντρο της Ευρώπης, η πόλη του Συμβουλίου της Ευρώπης, του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων», είπε μια 60χρονη, εξηγώντας γιατί επιλέχθηκε η πόλη αυτή.

«Δεν μπορούσαν να διαδηλώσουν στη Γερμανία, επειδή το PKK θεωρείται τρομοκρατική οργάνωση σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης», αλλά «η Γαλλία δείχνει κάποια ανεκτικότητα και επέτρεψε τη συγκέντρωση», ανέφεραν εξάλλου πηγές των γαλλικών αρχών. Ο γενικός πρόξενος της Τουρκίας στο Στρασβούργο είχε ζητήσει να ακυρωθεί η συγκέντρωση, τονίζοντας ότι πρόκειται για μια εκδήλωση υποστήριξης σε τρομοκρατική οργάνωση.

Η πορεία των Κούρδων ξεκίνησε από τον σιδηροδρομικό σταθμό της πόλης και ακολούθησε περιφερειακούς δρόμους του Στρασβούργου. Οι αστυνομικές αρχές είχαν ενισχύσει τα μέτρα ασφαλείας κατά μήκος της διαδρομής, ενώ και οι ίδιοι οι Κούρδοι είχαν λάβει διάφορα μέτρα, όπως έλεγχο των αποσκευών.