Εάν κι εφόσον οι γαλλικές προεδρικές εκλογές οδηγηθούν σε δεύτερο γύρο, θα τις κερδίσει ο ανεξάρτητος προεδρικός υποψήφιος Εμανουέλ Μακρόν, με ποσοστό 61% των ψήφων, έναντι 39% της ηγέτιδας της ακροδεξιάς Μαρίν Λε Πεν, σύμφωνα με τα αποτελέσματα νέας δημοσκόπησης που δημοσιοποιήθηκαν την Κυριακή
Η δημοσκόπηση Odoxa/Dentsu-Consulting poll δείχνει ότι ο Μακρόν ενισχύθηκε πολιτικά από τη συγκρότηση της συμμαχίας που ανακοινώθηκε την προηγούμενη εβδομάδα, με τον κεντρώο πολιτικό Φρανσουά Μπαϊρού. Η εξέλιξη αυτή βοήθησε τον Μακρόν ν' αυξήσει το ποσοστό του, έναντι του συντηρητικού υποψηφίου Φρανσουά Φιγιόν.
Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, ο Μακρόν θα νικήσει τη Λε Πεν στο δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών, με ποσοστό 61% έναντι 39%. Η Λε Πεν θα προηγηθεί στον πρώτο γύρο, με ποσοστό 27% έναντι 25% του Μακρόν, ενώ στην τρίτη θέση θα βρίσκεται ο Φιγιόν με ποσοστό 19%, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης.