“Μακρόν, παραιτήσου!” και «Ο Μακρόν θα καταρρεύσει, θα νικήσουμε», φώναζαν οι διαδηλωτές στην Place d’Italie στο νότιο Παρίσι, όπως μεταδίδει το Reuters. Η αστυνομία χρησιμοποίησε δακρυγόνα και συγκρούστηκε με κάποιους από το πλήθος, καθώς οι κάδοι απορριμμάτων πυρπολήθηκαν.

Νωρίτερα, οι δημοτικές αρχές και η αστυνομία είχαν απαγορεύσει τις συγκεντρώσεις στην κεντρική Πλας ντε λα Κονκόρντ και στα γειτονικά Ηλύσια Πεδία, απαγόρευση που αψήφησαν οι διαδηλωτές.

Οι αυξανόμενες αναταραχές και οι απεργίες έχουν αφήσει τον Πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν να αντιμετωπίζει τη σοβαρότερη πρόκληση για την εξουσία του από τις λεγόμενες διαδηλώσεις των «Gilets Jaunes» (Κίτρινα Γιλέκα) πριν από τέσσερα χρόνια.

Νωρίτερα στη γαλλική πρωτεύουσα, μια ομάδα φοιτητών και ακτιβιστών της συλλογικότητας “Revolution Permanente” εισέβαλαν για λίγο στο εμπορικό κέντρο Forum des Halles, κραδαίνοντας πανό που καλούσαν σε γενική απεργία.

Τα συνδικάτα δηλώνουν ότι θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις, με την Πέμπτη να έχει οριστεί ως η επόμενη ημέρα γενικής απεργίας.