«Μια ισραηλινή αεροπορική επιδρομή στόχευσε το σπίτι των γειτόνων μου στον καταυλισμό, το διπλανό μου σπίτι κατέρρευσε εν μέρει», δήλωσε 37χρονος κάτοικος και δημοσιογράφος για το τουρκικό πρακτορείο Anadolu. Ο ίδιος δήλωσε στο Γαλλικό πρακτορείο πως οι δύο γιοι του, 13 και 4 ετών σκοτώθηκαν στην επίθεση, ενώ η σύζυγός του, η μητέρα του και τα δύο άλλα παιδιά παιδιά τους τραυματίστηκαν.

Eκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού δήλωσε ότι εξετάζεται αν οι ισραηλινές δυνάμεις επιχειρούσαν στην περιοχή την ώρα του βομβαρδισμού.

Σύμφωνα με το Al jazeera, επιθέσεις δέχτηκαν και δεξαμενές νερού. Μία μεγάλη δεξαμενή ύδρευσης που καλύπτει σχεδόν το 60% της υδροδότησης των κατοίκων της Τζαμπάλια έχει καταστραφεί ολοσχερώς, αφήνοντας τους ανθρώπους χωρίς καμία πρόσβαση σε νερό.

Αξιωματούχοι του υπουργείου Υγείας της Γάζας δήλωσαν το Σάββατο ότι περισσότεροι από 9.488 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί στον πόλεμο..

Οι υπουργοί Εξωτερικών του Κατάρ, της Σαουδικής Αραβίας, της Αιγύπτου, της Ιορδανίας και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων συναντήθηκαν με τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν στο Αμμάν το Σάββατο και πίεσαν την Ουάσινγκτον να πείσει το Ισραήλ να συμφωνήσει σε κατάπαυση του πυρός.

«Αυτός ο πόλεμος θα παράγει μόνο περισσότερο πόνο για τους Παλαιστίνιους, για τους Ισραηλινούς, και αυτό θα μας ωθήσει όλους ξανά στην άβυσσο του μίσους και της απανθρωπιάς», δήλωσε ο Ιορδανός υπουργός Εξωτερικών Αϊμάν Σαφάντι σε συνέντευξη Τύπου με τον Μπλίνκεν. «Αυτό λοιπόν πρέπει να σταματήσει».

Ωστόσο, ο κορυφαίος Αμερικανός διπλωμάτης απέρριψε την ιδέα της κατάπαυσης του πυρός, λέγοντας ότι θα ωφελούσε μόνο τη Χαμάς, επιτρέποντας στην ισλαμιστική παλαιστινιακή ομάδα να ανασυνταχθεί και να επιτεθεί ξανά.