Τρεις Ισραηλινοί αιχμάλωτοι απελευθερώθηκαν στη Γάζα, 369 Παλαιστίνιοι θα απελευθερωθούν επίσης.

Οι ισραηλινοί όμηροι Iair Horn, Sagui Dekel-Chen και Sasha (Alexander) Troufanov έφτασαν σε χώρο απελευθέρωσης στη Γάζα το Σάββατο, αφού Αιγύπτιοι και Καταριανοί διαμεσολαβητές βοήθησαν να αποτραπεί μια αντιπαράθεση που απειλούσε να βυθίσει η εύθραυστη εκεχειρία. Οι τρεις όμηροι θα παραδοθούν στη Διεθνή Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού, η οποία στη συνέχεια θα τους μεταφέρει στις ισραηλινές δυνάμεις, μεταδίδει το Reuters.

Οι τρεις επιστρέφονται σε αντάλλαγμα για 369 Παλαιστίνιους κρατούμενους και κρατούμενες, μια ανταλλαγή που απαλύνει τους φόβους ότι η συμφωνία θα μπορούσε να καταρρεύσει πριν από το τέλος της 42ήμερης εκεχειρίας.

Η Χαμάς είχε απειλήσει νωρίτερα ότι δεν θα απελευθερώσει άλλους ομήρους αφού κατηγόρησε το Ισραήλ ότι παραβιάζει τους όρους της εκεχειρίας εμποδίζοντας την είσοδο βοήθειας στη Γάζα, προκαλώντας τις απειλές του Ισραήλ για αναζωπύρωση των μαχών.