Ο προηγούμενος απολογισμός, που ανακοινώθηκε χθες, Παρασκευή, έκανε λόγο για 7.326 νεκρούς.

Για γενοκτονία κατηγορεί το Ισραήλ ο Παλαιστίνιος υπουργός Υγείας, Δρ Μάι Αλκαλία, που όπως είπε, από την έναρξη του πολέμου, 7.300 άμαχοι έχουν σκοτωθεί από το Ισραήλ μόνο στη Γάζα, εκ των οποίων το 70% είναι παιδιά, γυναίκες και ηλικιωμένοι. 19.000 έχουν τραυματιστεί και χιλιάδες άλλοι είναι παγιδευμένοι κάτω από ερείπια.

«Η κατοχή σκοτώνει πολίτες, υγειονομικούς και διασώστες, καταστρέφει κέντρα θεραπείας και ασθενοφόρα, εμποδίζει να έρθουν τα καύσιμα που χρειάζονται για τη λειτουργία των νοσοκομείων, την είσοδο επειγόντων ιατρικών προμηθειών, τους τραυματίες και τους ασθενείς να φύγουν από τη Λωρίδα για θεραπεία και την είσοδο εθελοντών γιατρών και νοσηλευτών».

Σε νέα εκκένωση της βόρειας Γάζας καλεί το Ισραήλ

O στρατός του Ισραήλ καλεί για άλλη μια φορά τους κατοίκους στη βόρεια Λωρίδα και στην πόλη της Γάζας να μετακινηθούν άμεσα προς τον νότο.

Ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού Ντάνιελ Χαγκάρι τονίζει ότι αυτό είναι ένα προσωρινό μέτρο και πως η επιστροφή των κατοίκων στα σπίτια τους στη βόρεια Γάζα θα είναι δυνατή «μόλις τελειώσουν οι εχθροπραξίες».