Ο εκπρόσωπος της Κομισιόν ενημέρωσε την ελληνική αντιπροσωπεία, κατά την κοινή συνεδρίαση των επιτροπών Κοινωνικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού και του Ελληνικού Κοινοβουλίου, ότι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, επιθυμεί συμφωνία και έχει πάψει να ζητεί πράγματα πέραν των όσων έχουν συμφωνηθεί τον περασμένο Αύγουστο, σύμφωνα με τον Δημήτρη Παπαδημούλη. 
 
Οι διαφορές μεταξύ της ελληνικής πλευράς και των δανειστών είναι «γεφυρώσιμες», εκτίμησε ο Ντέκλαν Κοστέλο.

 
Σημειώνεται ότι η πρωτοβουλία τον πολιτικό έλεγχο των μνημονίων αναπτύσσεται ως απάντηση στο αίτημα του Αλέξη Τσίπρα για πολιτικό έλεγχο των μνημονίων από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Η αντιπροσωπεία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου στο γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα την Πέμπτη 31 Μαρτίου και ώρα 11.30.

 

«Δεν θέλουμε ούτε χατίρια ούτε χάδια»

 
«Αναμένουμε μια ταχεία και ακριβοδίκαιη αξιολόγηση», ανέφερε κατά την τοποθέτησή του ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Νίκος Ξυδάκης. «Δεν θέλουμε ούτε χατίρια ούτε χάδια, αλλά την άρση της ιδιότυπης ομηρίας στην οποία βρίσκεται η ελληνική δημόσια σφαίρα».

 
Οι θεσμοί θα μπορούσαν να συμβάλλουν με την προσφορά τεχνογνωσίας στη σταθεροποίηση και την ανασυγκρότηση της ελληνικής οικονομίας, τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών και πρόσθεσε ότι τα κοινοβούλια και οι κυβερνήσεις της Ευρώπης θα πρέπει να εργασθούν για τη διεύρυνση του ευρωπαϊκού κεκτημένου και της κοινωνικής και πολιτικής συνοχής. 
 
Στη συνέχεια έκανε λόγο για «αυξανόμενο έλλειμμα δημοκρατίας στην Ευρώπη» και υποστήριξε ότι αυτό οδηγεί στον ευρωπαϊκό σκεπτικισμό, ευνοεί τη δημιουργία λόγου μίσους κατά της γραφειοκρατίας των Βρυξελλών και την άνοδο των ακροδεξιών κινημάτων.