Βόμβες διασποράς τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, με εικόνες συνωστισμού να επικρατούν, ενώ πολίτες κάνουν λόγο για ανύπαρκτους ελέγχους. Χαρακτηριστικά, σε ρεπορτάζ του Alpha, αναφέρουν ότι εκτός από τα γεμάτα λεωφορεία, δεν υπάρχουν και έλεγχοι, τα δρομολόγια είναι λιγοστά και οι συνθήκες άθλιες. Σημειώνεται ότι τους προηγούμενους μήνες είχαν ακουστεί φωνές επιστημόνων που ζητούσαν αυστηρά μέτρα στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Στα πρώτα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς απουσιάζουν, δηλαδή η αύξηση των δρομολογίων κατά κύριο λόγο. «Είναι τρομερό το να μην παίρνουμε μέτρα, το ίδιο και για τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, στους χώρους εργασίας, πρέπει να τεθεί ξανά το θέμα της τηλεργασίας. Είναι δύσκολη η κατάσταση», είπε η Αθηνά Λινού χθες Δευτέρα.

Στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς αναφέρθηκε και ο έταιρος υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης σε άρθρο του στην Καθημερινή σχετικά με τη συνταγματικότητα των μέτρων για τη πανδημία. Εξηγώντας για ποιο λόγο υπάρχει διαφοροποίηση στην πρόσβαση σε κάθε χώρο και δεν ισχύουν ενιαίοι κανόνες, απάντησε πως αυτό εξαρτάται από την αναγκαιότητα της κάθε δραστηριότητας. Έτσι, σε απολύτως αναγκαίες για τη ζωή των πολιτών δομές, όπως υγειονομικές και σούπερ μάρκετ, δεν μπορεί να υπάρξει περιορισμός στην πρόσβαση, αλλά μόνο μέτρα προφύλαξης. Γι’ αυτό το λόγο δεν μπορεί να περιοριστεί η πρόσβαση στα μέσα μαζικής μεταφοράς, αλλά μόνο να πυκνώσουν τα δρομολόγια, όπως και συνέβη, και να τηρούνται απαρεγκλίτως τα μέτρα προφύλαξης», πρόσθεσε ο υπουργός, με τους πολίτες ωστόσο να συνεχίζουν να καταγγέλλουν την ύπαρξη λιγοστών δρομολογίων.