Σε μήνυμα του εκπροσώπου του PKK Ντουρσούν Καλκάν που αναπαράγεται τη Δευτέρα από το κουρδικό πρακτορείο Firat, οι Κούρδοι καλούνται σε κινητοποίηση.
Εδω και μέρες, σφοδρές συγκρούσεις μαίνονται γύρω από την κουρδική πόλη που εποφθαλμιούν οι τζιχαντιστές στη συροτουρκική μεθόριο, με τους Κούρδους να αναφέρουν ότι εμπόδισαν την προέλαση.
Ξεπέρασαν τους 100.000 οι Κούρδοι πρόσφυγες
Η Τουρκία άνοιξε την Παρασκευή τα σύνορά της για τους Σύρους πρόσφυγες, που εγκατέλειψαν την πόλη Άιν αλ-Άραμπ (Κομπανί στα κουρδικά), η οποία είναι περικυκλωμένη από τους μαχητές της εξτρεμιστικής σουνιτικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.
Το Σάββατο, η Ύπατη Αρμοστεία προειδοποίησε για το ενδεχόμενο άφιξης εκατοντάδων χιλιάδων Κούρδων προσφύγων στην Τουρκία, καθώς συνεχίζονται οι συγκρούσεις στη Συρία.
Στην Άγκυρα, αξιωματούχος της Υπηρεσίας Διαχείρισης Κρίσεων και Φυσικών Καταστροφών δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι σήμερα το πρωί ο ακριβής αριθμός των Κούρδων προσφύγων ήταν 104.000.
* «Στην αντίσταση, δεν υπάρχουν όρια» αναφέρει το μήνυμα του ΡΚΚ, καλώντας ιδιαίτερα «την κουρδική νεολαία και τις γυναίκες να αντισταθούν στις επιθέσεις»