Για τις εξελίξεις γύρω από το έγκλημα στα Τέμπη που αφορούν στα παράνομα χημικά που μετέφερε η εμπορική αμαξοστοιχία, η έκρηξη των οποίων ξέσπασε φωτιά που αποτέλεσε την αιτία θανάτου για τριάντα και πλέον θύματα, αναφέρθηκε ο Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100,3. Ο υπουργός προχώρησε σε μία αδιανόητη δήλωση, λέγοντας ότι αν επιβεβαιωθεί το παραπάνω τότε θα είναι… καλό για την κυβέρνηση, διότι οι ευθύνες θα φύγουν από τον Καραμανλή και τη σύμβαση 717, και θα στραφούν… στους λαθρεμπόρους. Μία άποψη γεμάτη λογικά άλματα, αφού αφενός οι πολιτικές ευθύνες που αναζητούνται γύρω από το φορτίο της εμπορικής αμαξοστοιχίας περιστρέφονται γύρω από το μπάζωμα της περιοχής και επίσης, δεν αλλάζει το γεγονός ότι τα τρένα βρέθηκαν στις ίδιες ράγες εξαιτίας της έλλειψης της τηλεδιοίκησης.

Συγκεκριμένα είπε: «Εάν υποτεθεί ότι το φοβερό αυτό δυστύχημα προκλήθη λόγω μιας έκρηξης ενός τρένου που μετέφερε παράνομο υλικό, αυτό είναι καλό για την κυβέρνηση ή κακό; Καλό! Τι θα σήμαινε αυτό; Ότι δεν φταίει ούτε ο Καραμανλής, ούτε η Σύμβαση 717, ούτε τίποτα από όλα αυτά αλλά η έκταση του δυστυχήματος προκλήθηκε από κάποιους λαθρέμπορούς. Προσπαθώ να εξηγήσω ότι αν υποτεθεί ότι ο πυρήνας αυτής της θεωρίας συνομωσίας έχει κάποια βάση, αυτό δεν θα κατά της κυβέρνησης αλλά υπέρ της. Θα σήμαινε ότι το δυστύχημα προκλήθηκε από κάποιον λαθρέμπορο… Αυτό το διερευνά η δικαιοσύνη. Εγώ δεν ξέρω αν είχε κάποιο παράνομο υλικό».

Υπενθυμίζεται ότι πριν μερικές μέρες ο ειδικός πραγματογνώμονας Κώστας Λακαφώσεις ζήτησε εξηγήσεις για το πως βρέθηκαν ίχνη ξυλόλιου στο σημείο της τραγωδίας. «Για να μεταφέρει ξυλόλιο νόμιμα πρέπει να το βάλεις σε ειδικές δεξαμενές σε ειδικό τρένο, που δεν θα κυκλοφορεί μαζί με τις επιβατικές αμαξοστοιχίες. Θεωρείται επικίνδυνο φορτίο και μεταφέρεται με άλλο τρόπο», σημείωσε.

«Βρέθηκε το μαύρο κουτί της επιβατικής αμαξοστοιχίας. Βρέθηκε πολύ γενετικό υλικό, βρέθηκαν προσωπικά αντικείμενα. Έπεσε ναπάλμ, δεν έμεινε τίποτα. Τα παιδιά που ήταν στο κυλικείο εξαϋλώθηκαν. Είναι δυνατόν να υπάρχει αγνοούμενος;», αναρωτήθηκε ο Παύλος Ασλανίδης, με τον Κώστα Λακαφώση να τονίζει πως «η Εριέττα δεν εξαϋλώθηκε, δεν βρέθηκε».