Γεωργιάδης: Μείωση του αφορολογήτου όπως το ψήφισε ο Τσίπρας δεν θα ισχύσει με πρωθυπουργό Μητσοτάκη

Σε μία ακόμα προεκλογική «αποκάλυψη» του προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας προχώρησε ο αντιπρόεδρός της, Άδωνις Γεωργιάδης αναφορικά με το αφορολόγητο όριο, υπογραμμίζοντας πως «δεν μας δεσμεύει» και πως «δεν πάμε να κάνουμε πόλεμο με τους θεσμούς και τους ξένους». Υπενθυμίζεται πως μόλις την περασμένη Παρασκευή, στη Βουλή ψηφίστηκε η κατάργηση της μείωσης του αφορολόγητου ορίου.
Konstantinos Tsakalidis / SOOC
|

«Μείωση του αφορολογήτου κατά τον τρόπο που τον ψήφισε η κυβέρνηση Τσίπρα με Κυριάκο Μητσοτάκη πρωθυπουργό δεν θα ισχύσει. Εμείς δεν ψηφίσαμε το νόμο του κ. Τσίπρα, από την αρχή διαφωνήσαμε με αυτό το μέτρο άρα αυτό το μέτρο εμάς δεν μας δεσμεύει και εξηγούμε ξεκάθαρα στους θεσμούς ότι εμείς θέλουμε μια δικαιότερη φορολογία. Δεν πάμε να κάνουμε πόλεμο με τους θεσμούς και τους ξένους, είμαστε πολιτισμένοι και λογικοί άνθρωποι. Εμείς δεν πουλάμε «πόλεμο»» δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο Άδωνις Γεωργιάδης στο ρ/σ Παραπολιτικά, απαντώντας σε ερώτηση για το εάν η Νέα Δημοκρατία δεσμεύεται από το ψηφισμένο μέτρο της κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα.

Στη συνέχεια, αναφορικά με την «πρόβλεψη» Καμίνη για πιθανό τέταρτο μνημόνιο, ο ίδιος υποστήριξε πως «έχουμε ήδη τέταρτο μνημόνιο», συμπληρώνοντας πως «εάν τελικά έχουμε το αποτέλεσμα για το οποίο δίνουμε μάχη, μία μεγάλη νίκη της Νέας Δημοκρατίας, μία μεγάλη πολιτική αλλαγή στην Ελλάδα, το μέλλον της χώρας είναι λαμπρό, ήδη οι αγορές το προεξοφλούν».

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη του Αδ. Γεωργιάδη (το σημείο για το αφορολόγητο μετά το 8ο λεπτό):

Αξίζει να σημειωθεί πως, σε σχετική ερώτηση κατά τη συνέντευξή του στον ΑΝΤ1, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε δηλώσει για το αφορολόγητο «προκαλώ εδώ και τώρα τον κ. Τσίπρα, αντί να λέει ότι επί των ημερών του δεν θα κοπεί το αφορολόγητο, να έρθει και να προσυπογράψει μια τροπολογία που θα καταθέσει η Νέα Δημοκρατία».


Σε χρειαζόμαστε

Το ThePressProject είναι το μοναδικό μέσο ανεξάρτητης, ερευνητικής και αποκαλυπτικής δημοσιογραφίας που στηρίζεται αποκλειστικά στις μικρο-δωρεές των επισκεπτών του. Πιστεύουμε ότι η πληροφορία πρέπει να είναι διαθέσιμη σε όλους και για αυτό δεν κλειδώνουμε κανένα κομμάτι της ύλης αλλά για να παραχθεί το πρωτογενές υλικό που θα βρείτε εδώ χρειαζόμαστε την υποστήριξή σου. Αν δεν πληρώσουμε εμείς για την ενημέρωσή μας, θα την πληρώσει κάποιος άλλος (και αν δεν είσαι ο Μαρινάκης μάλλον δεν έχεις τα ίδια συμφέροντα). Μάθε πώς
- Κάνε κλικ για να σχολιάσεις