Οι συνομιλίες πρόκειται να ξεκινήσουν στις 11:00 ώρα Ελλάδας, ενώ στις 17:30 έχει προγραμματιστεί η πρώτη συνεδρίαση του κάθε κόμματος ξεχωριστά, προκειμένου περίπου μια ώρα αργότερα να συναντηθούν εκ νέου οι τρεις αρχηγοί για έναν πρώτο απολογισμό των συνομιλιών και με τον ίδιο ρυθμό θα συνεχιστούν μέχρι την Πέμπτη. Αναλόγως με την έκβαση των συζητήσεων θα κριθεί εάν πρόκειται να υπάρξει και νέα συνάντηση των αρχηγών.
 
Δύο θα είναι οι ομάδες που θα διεξαχθούν οι συνομιλίες. Συγκεκριμένα, μια ομάδα θα συζητήσει περί θεμάτων οικονομίας, , συγκοινωνιών, υποδομών, ενέργειας, περιβάλλοντος, αγοράς εργασίας, οικογένειας, μετανάστευσης, εξωτερικής και αμυντικής πολιτικής η δεύτερη ομάδα πρόκειται να εστιάσει στα δημοσιονομικά, τη φορολογική πολιτική, αλλά και στα ζητήματα παιδείας και έρευνας, θεσμών και εσωτερικών.
 
Την επομένη τα αποτελέσματα των διερευνητικών θα τεθούν υπ' όψιν των κομμάτων προκειμένου να αποφασιστεί αν θα προχωρήσουν στο επόμενο στάδιο των διαπραγματεύσεων για τον σχηματισμό κυβέρνησης.
 
Σημειώνεται πως στις 21 Ιανουαρίου το SPD έχει ανακοινώσει πως θα θέσει το ζήτημα σε έκτακτο συνέδριο που θα πραγματοποιηθεί στη Βόννη.