Ανέφερε επίσης ότι δεδομένου ότι η επικοινωνία με τους θεσμούς είναι διαρκής με ανταλλαγή στοιχείων και δεδομένων υπάρχει βάσιμη υποψία ότι θα επιστρέψουν στην Αθήνα πολύ σύντομα για να ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση. Σύμφωνα με την κυβερνητική εκπρόσωπο, όλες οι πλευρές έχουν καταλάβει την ανάγκη να ολοκληρωθεί σύντομα η αξιολόγηση.

«Τηρούμε τη συμφωνία, πράγμα που αναγνωρίζεται από την συντριπτική πλειοψηφία των εταίρων και ταυτόχρονα θέτουμε ως προτεραιότητα την προστασία των ασθενέστερων κοινωνικών στρωμάτων. Στο πλαίσιο αυτό, την Παρασκευή και το Σάββατο, θα συζητηθεί στην Ολομέλεια της Βουλής και θα τεθεί σε ψηφοφορία το νομοσχέδιο που υλοποιεί κάποια από τα μέτρα του Παράλληλου Προγράμματος. Το νομοσχέδιο αυτό περιλαμβάνει εξαιρετικά σημαντικές ρυθμίσεις για πολλές αδύναμες κατηγορίες συμπολιτών μας και προωθεί λύσεις για σοβαρά κοινωνικά ζητήματα. Περιμένουμε λοιπόν εδώ με ενδιαφέρον την στάση της αντιπολίτευσης», πρόσθεσε.
Παράλληλα έκανε λόγο «για καλά νέα από τον χώρο της οικονομίας, καθώς τα στοιχεία για την εκτέλεση του Προϋπολογισμού που δημοσιεύθηκαν χθες είναι σαφώς καλύτερα από τις προβλέψεις».
 
«Συγκεκριμένα», ανέφερε στην συνέχεια, «το πρωτογενές πλεόνασμα που εμφάνισε τον Ιανουάριο η εκτέλεση του Προϋπολογισμού είναι 1,193 δισ. ευρώ έναντι 307 εκατ. ευρώ που αναμενόταν. Τον Ιανουάριο του 2015 το πλεόνασμα είχε διαμορφωθεί στα 443 εκατ. ευρώ. Το ύψος των καθαρών εσόδων του κρατικού Προϋπολογισμού ανήλθε σε 4,219 δισ. ευρώ και το ποσό αυτό είναι αυξημένο κατά 397 εκατ. ή 10,4% έναντι του στόχου».
 
Αναφορικά με τις δαπάνες είπε ότι διαμορφώθηκαν «στα 3,141 δισ. ευρώ παρουσιάζοντας μείωση κατά 484 εκατ. ευρώ έναντι του στόχου».
 

Αναφερόμενη στις τηλεοπτικές άδειες, η κ. Γεροβασίλη είπε ότι «έχει δρομολογηθεί η διαδικασία και ολοκληρώνονται τα τεύχη της δημοπράτησης», με την κυβέρνηση «να επαναλαμβάνει ότι είναι αποφασισμένη να επιβάλλει τάξη και νομιμότητα στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο, να συγκρουστεί με την διαπλοκή και φυσικά να υπερασπιστεί το δημόσιο συμφέρον- και η αντιπολίτευση θα πρόσφερε πολύτιμες υπηρεσίες στον ελληνικό λαό αν συντασσόταν μαζί μας σε αυτήν την πολύ μεγάλη προσπάθεια, οι λόγοι που δεν το κάνει, νομίζω ότι είναι ευνόητοι».

Αναφερόμενη στις εξελίξεις στο προσφυγικό, επισήμανε πως η κυβέρνηση έχει εκφράσει βάσιμες ανησυχίες για κλείσιμο των συνόρων από ορισμένες χώρες. Επισήμανε ότι στην Ευρώπη υπάρχουν δύο τάσεις, με τη μία, «η οποία είναι και πλειοψηφική», να επιμένει ότι η αντιμετώπιση του προσφυγικού ζητήματος πρέπει να γίνει με βάση τις ευρωπαϊκές αξίες, την ευρωπαϊκή πορεία, την ενότητα της Ευρώπης και την αλληλεγγύη των κρατών και η άλλη περιλαμβάνει χώρες που προτρέπουν στο κλείσιμο των συνόρων, τάση στην οποία «πρωτοστατεί η Ουγγαρία. που οι ίδιοι δηλώνουν ότι είναι μια ακροδεξιά κυβέρνηση».
 
Η Ελλάδα έχει πρωτοστατήσει και πρωτοστατεί στο «να μην βρούμε μπροστά μας φράχτες, που θα σημάνει και ρήγμα στα θεμέλια της ΕΕ» πρόσθεσε σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση δεν συμψηφίζει το προσφυγικό με την αξιολόγηση και τα ζητήματα της οικονομίας, ενώ χαρακτήρισε σχετικά δημοσιεύματα ως «αστήρικτα».
 
Σχετικά με τον ρόλο του ΝΑΤΟ με τη δραστηριοποίηση ναυτικής του δύναμης κατόπιν συμφωνίας, είπε ότι «δεν ανησυχούμε, γιατί με τις μέχρι τώρα συζητήσεις που έχουν γίνει στο ανώτατο δυνατό επίπεδο και οι θέσεις που έβαλε η Ελλάδα προκειμένου να συμπεριληφθούν στο συμφωνηθέν κείμενο και στο επιχειρησιακό σχέδιο που δεν έχει εμφανισθεί ακόμα, σαφώς προστατεύουν τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας και τις αρμοδιότητες της χώρας και βασίζονται και στο ότι υπάρχει σεβασμός στο Δίκαιο της Θάλασσας».
 
«Αυτά έχουν συμπεριληφθεί στο σκεπτικό και στο κείμενο που έχει συνταχθεί και δεν έχουμε λόγους να ανησυχούμε. Θεωρούμε και εκτιμούμε ότι με αυτές τις συμφωνίες και με σεβασμό στα κυριαρχικά δικαιώματα, δηλαδή ότι η κάθε πλευρά επιχειρεί στα δικά της χωρικά ύδατα, και το ΝΑΤΟ δραστηριοποιείται στις τουρκικές ακτές προκειμένου να ελέγξει τις μεταναστευτικές ροές και κυρίως τη διακίνηση ανθρώπων από εμπόρους, είναι σε θετική κατεύθυνση» πρόσθεσε.
 
Σε σχέση με την θέση του ΣΥΡΙΖΑ για το ΝΑΤΟ, είπε ότι παλαιόθεν το κόμμα έκανε κριτική για τον λόγο ύπαρξης του ΝΑΤΟ μετά τη διάλυση του Συμφώνου της Βαρσοβίας. «Ωστόσο και παλαιότερα και στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου, ο ΣΥΡΙΖΑ εκτίμησε ότι είναι ένα θέμα που δεν πρέπει να ανοίξει σήμερα πόσο μάλλον σήμερα που βρισκόμαστε ανοιχτοί σε πάρα πολλά μέτωπα» ανέφερε, προσθέτοντας ότι «αυτό που λέγεται για τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ ενάντια στην ύπαρξη του ΝΑΤΟ, δεν αντιστοιχεί στις θέσεις του, αντιστοιχεί σε άλλο κόμμα, ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε κριτική για τον λόγο ύπαρξης του ΝΑΤΟ, αλλά μέχρι εκεί».