Το δείπνο είναι μαγειρεμένο με βάση τις πληροφορίες που διαθέτουμε για τη διατροφή των κατοίκων της Κων/πολης εκείνης της εποχής. Το μενού περιλαμβάνει πιάτα που θα μπορούσαν να εμφανίζονται τόσο στις λαϊκές κουζίνες όσο και στα τραπέζια των ανώτερων τάξεων της πρωτεύουσας, μιας αυτοκρατορίας χριστιανικής, η οποία όμως υπήρξε χωνευτήρι γαστρονομικών παραδόσεων. Επίσης, παρουσιάζεται ένα αραβικό πιάτο για να πάρουμε μια ιδέα για το πως έτρωγαν οι Άραβες τις μελιτζάνες κατά την περίοδο που αυτές διαδόθηκαν στο Βυζάντιο.
Συμμετοχή-κρατήσεις: [email protected] ή στα 210-3252214 (11.00- 15:00) και 6970988908 (9:00-15:00 – 18:00-21:00). Τιμή 25 ευρώ/άτομο. Εξαιτίας του περιορισμένου αριθμού θέσεων η συμμετοχή είναι δυνατή μόνο μετά από κράτηση. Παρασκευή 13/07 στις 21:00, στο κτίριο του ΣΕΑ (Ερμού 134 – 136, Θησείο).
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –
ΜΕΝΟΥ
Μαύρες ελαίες οξομέλιτι και σίναπη
(Μαύρες ελιές, ξίδι, μέλι, σινάπι)
Φασούλιον αλεστόν, δίεφθον οξομέλιτι
(Φάβα μαυρομάτικων φασολιών, ξίδι, μέλι)
Φακή μεθ’ όξους, κοριάνδρου και ρου
(Φακή, ξίδι, κόλιαντρο, ρους)
Σφουγγάτο
(Αυγά σφουγγάτο)
Απάκι
(Χοιρινό παστό και καπνιστό)
Άρτος μεταξωτός
(Ψωμί φτιαγμένο με πολύ καλά κοσκινισμένο αλεύρι)
Παξαμάς
(Παξιμάδι)
Χοιρινό με οξύμελι
(Χοιρινό, ξίδι, μέλι)
Πληγούρι
Maghmuma
(Μελιτζάνες, κρεμμύδια, αρνί, ξίδι, σαφράν, κόλιαντρο, κύμινο, κάρο, πιπέρι, κανέλα, πιπερόριζα)
Γλυκά
Ορύζιν με το μέλιν
(Ρύζι, γάλα κατσικίσιο, μέλι)
Γλυκό κουταλιού
Ηδύποτα
Ροσάτον
(Κρασί αρωματισμένο με τριαντάφυλλο)
Θασόροφον
(Σουμάδα)