Οι δημοσιογραφικές αναφορές κάνουν λόγο για μια συνάντηση που έγινε σε εγκάρδιο κλίμα, στην ατζέντα μάλιστα της οποίας την πρώτη θέση είχαν ζητήματα πολιτισμού ενώ τονίστηκαν και οι ισχυροί δεσμοί που ιστορικά υπήρξαν μεταξύ των δυο λαών αλλά και η καθοριστική συμβολή τόσο του ελληνικού όσο και του κινεζικού πνεύματος και φιλοσοφίας στη θεμελίωση της σκέψης σε παγκόσμιο επίπεδο.
Νίκος Κοτζιάς και Γουάνγκ Γι έκαναν λόγο για ένα «νέο κεφάλαιο» που πλέον σηματοδοτείται στις σχέσεις των δυο χωρών από τη συγκεκριμένη επίσκεψη της ελληνικής αντιπροσωπείας στη χώρα καθώς και την έναρξη μιας νέας συνεργασίας που εγκαινιάζεται.
Οι δυο άνδρες συμφώνησαν να προχωρήσουν σε όλες εκείνες τις ενέργειες που απαιτούνται για τη συγκρότηση του συγκεκριμένου Οργανισμού ενώ ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών ενημέρωσε τον ομόλογο του ότι έχει συνομιλήσει κι έχουν συμφωνήσει και οι 9+1 χώρες που θα απαρτίζουν τον οργανισμό.
Συζητήθηκε ακόμα το ζήτημα του Διεθνούς Δικαίου και του Δικαίου της Θάλασσας, όπου ο Νίκος Κοτζιάς εξήγησε στον Κινέζο ομόλογό του το πλαίσιο λειτουργίας της ΕΕ, που βοηθάει στο να αμβλυνθούν οι διαφορές, όπως το ότι δεν μπορούν να βγαίνουν ανακοινώσεις πριν από την απόφαση ενός δικαστηρίου ή να εκδίδονται ψηφίσματα χωρίς να έχουν μελετηθεί σε βάθος, αφού αυτές οι αποφάσεις τέμνονται με θεμελιακά εθνικά συμφέροντα.
Τέλος, συζητήθηκε ο τρόπος που μπορεί να βοηθήσει η Κίνα ως μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ στο Κυπριακό ζήτημα, όσον αφορά το ζήτημα των εγγυήσεων και των ξένων στρατευμάτων.
Ο Γουάνγκ Γι έκανε δεκτή την πρόσκληση του Νίκου Κοτζιά να επισκεφτεί την Ελλάδα σε σύντομο χρονικό διάστημα.