Στα 2-3 ευρώ τον μήνα τοποθέτησε την αύξηση στις καταναλώσεις ρεύματος για τα νοικοκυριά ο Κώστας Σκρέκας που προϊδέασε για δύσκολο χειμώνα και άφησε παράθυρο για παρεμβάσεις της κυβέρνησης. O υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας προανήγγειλε ωστόσο ότι «εφόσον δούμε ότι αυτές οι συνθήκες συνεχιστούν και μετά τον Δεκέμβριο, εδώ είμαστε για να στηρίξουμε τους Έλληνες».

«Η ελληνική κυβέρνηση μαζί ίσως είναι η πρώτη που έσπευσε να λάβει μέτρα στήριξης για τους καταναλωτές απέναντι στο ράλι των τιμών ενέργειας», πρόσθεσε, ρίχντοντας εκ νέου ευθύνες στη διεθνή αγορά για τις ανατιμήσεις. Υπενθύμισε ότι μέχρι και τον Δεκέμβριο έχει ανακοινωθεί 20% αύξηση του επιδόματος θέρμανσης και επιδότηση στον λογαριασμό του ρεύματος, αύξηση που έχει προκαλέσει αντιδράσεις ως «υποτυπώδης».

Αναφορικά με την πώληση της ΔΕΗ ανέφερε ότι η κυβέρνηση δεν πανηγυρίζει αλλά σχεδιάζει. «Έχουν έρθει 3 δις εκατ. ευρώ στην ελληνική αγορά από την πώληση του 49% του μεριδίου της ΔΕΗ . Προχωράμε σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου που θα φέρει έσοδα 750 εκατ. ευρώ στην ΔΕΗ ώστε να γίνει οικονομικός πρωταθλητής και βασικός πυλώνας ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας» είπε χαρακτηριστικά. Υπενθυμίζεται ωστόσο πως κυβερνητικά χείλη πανηγυρίζουν για τη ΔΕΗ, με τον υπουργό Ανάπτυξης κι Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη, να χαρακτηρίζει το ξεπούλημα της Δημόσιας Επιχείρησης «ένα μικρό θαύμα της κυβέρνησης».