Το 2013 είναι μια από τις 10 πιο ζεστές χρονιές από το 1850.
 
Σε Αυστραλία, Βόρεια Αμερική, Βορειοανατολική Νότια Αμερική, Βόρεια Αφρική και σε μεγάλο μέρος της Ευρασίας σημειώθηκαν θερμοκρασίες ανώτερες του μέσου όρου.
 
«Η τελευταία δεκαετία ήταν η πιο θερμή δεκαετία, σπάζοντας όλα τα ρεκόρ. Αυτά που αποκαλούσαμε ψυχρά χρόνια, τώρα είναι πιο θερμά, από όλα τα θερμά χρόνια που είχαμε πριν από το 1998. Αυτό αποτελεί μια ακόμα απόδειξη ότι η υπερθέρμανσή δεν έχει ακόμα σταματήσει» δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας της Παγκόσμιας Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, Μισέλ Ζαρό.
 
Η μέση στάθμη της θάλασσας έφθασε σε νέο ρεκόρ το Μάρτιο του 2013.
 
Ο Γενικός Γραμματέας της Υπηρεσίας ξεκαθάρισε ότι η σφοδρότητα του Τυφώνα Χαϊγιάν που σάρωσε τις Φιλιππίνες έχει άμεση σχέση με την κλιματική αλλαγή.
 
«Κοντά στις Φιλιππίνες, τα τελευταία 20 χρόνια, η στάθμη της θάλασσας έχει τριπλασιαστεί ή τετραπλασιαστεί. Αυτός σίγουρα είναι ένας λόγος που οι καταστροφές ήταν μεγαλύτερες, από ότι θα ήταν πριν από 100 χρόνια, κάτω από τις ίδιες συνθήκες» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Μισέλ Ζαρό.
 
Σύμφωνα με έρευνα που παρουσιάστηκε στη Σύνοδο για το Κλίμα στη Βαρσοβία οι αναπτυσσόμενες χώρες υποφέρουν περισσότερο από την κλιματική αλλαγή, συγκριτικά με τις ανεπτυγμένες οικονομίες.
 
Ως παράδειγμα χρησιμοποιήθηκε ο τυφώνας Σάντι του 2012. Ο τυφώνας σάρωσε τις ανατολικές ακτές των ΗΠΑ. Ωστόσο, η χώρα που επλήγη περισσότερο ήταν η Αϊτή.
 
Ο ΟΗΕ προειδοποιεί για ένα μέλλον πιο θερμό και πιο επικίνδυνο για τους πληθυσμούς και εκτιμά ότι τα ακραία καιρικά φαινόμενα θα αυξηθούν.