Πολιτικά και επιχειρηματικά παιχνίδια σε βάρος των εργαζομένων προκειμένου να συμμετάσχει το κανάλι στην κηρυγμένη διαδικασία αδειοδότησης για τις τηλεοπτικές άδειες, κατήγγειλε ο γγ του υπουργείου εργασίας Ανδρέας Νεφελούδης, μιλώντας απόψε στη ραδιοφωνική εκπομπή ΕΝΤΟΣ/ΕΚΤΟΣ στο Κόκκινο 105,5.
Προανήγγειλε νέους ελέγχους προς το κανάλι τόσο από την επιθεώρηση Εργασίας όσο και από τις υπηρεσίες δίωξης οικονομικού εγκλήματος.
Χαρακτήρισε την ιδιοκτησία του Καναλιού ασυνεπή ως προς τις δεσμεύσεις που έχει λάβει, καθώς, όπως είπε έχουν γίνει τον τελευταίο μήνα τρεις Τριμερείς Συναντήσεις για να υπάρξει διακανονισμός των χρεών κατα τις οποίες η Τηλέτυπος Α.Ε. έλαβε δεσμεύσεις τις οποίες όμως δεν τήρησε.
Νωρίτερα, σε ανακοίνωσή της η ΕΣΗΕΑ, έκανε λόγο για «πολυετή έλεγχο της πολιτικής ατζέντας, προκλητική υποστήριξη μνημονιακών επιλογών, ώστε να εξυπηρετούνται διαδοχικές κυβερνητικές επιλογές, επιχειρηματικές επιδιώξεις, παιχνίδια εξουσίας, με άκρατο τραπεζικό δανεισμό»., ενώ κατηγόρησε την κυβέρνηση πως «παρακολουθεί τις εξελίξεις με προληπτική απάθεια».