Ειδική μεταχείριση εξακολουθεί να θέλει η κυβέρνηση για την Εκκλησία, ενώ αρνείται σε όλους τους τόνους το λοκντάουν και συνεχίζει να τα ρίχνει όλα στους ανεμβολίαστους. Σήμερα Πέμπτη ο υπουργός Εσωτερικών επέλεξε να πει πως η δημόσια συζήτηση έχει περιοριστεί στους ιερούς ναούς για λόγους ιδεολογικοπολιτικούς κι αντεκκλησιαστικούς και πως δεν είδε «τέτοια ανησυχία για τις πορείες». «Φαίνεται παράξενο να μη συζητάμε για σημεία συγχρωτισμού στα οποία υπάρχουν χιλιάδες άνθρωποι» υποστήριξε.

Όταν κλήθηκε να απαντήσει για το πώς θα γίνονται οι έλεγχοι στους ναούς και για το αν θα δούμε αστυνομικό σε εκκλησία, ο Μάκης Βορίδης υποστήριξε πως θα γίνεται όπως γίνεται παντού, με τα αρμόδια όργανα της Πολιτείας, αλλά και πως «ποτέ οι έλεγχοι δεν είναι καθολικοί». «Οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι γίνονται για να ενισχύσουν την οικειοθελή συμμόρφωση, η οποία είναι το κρίσιμο σε κάθε κανονιστική ρύθμιση» ανέφερε ο υπουργός. Όμως δεν απάντησε στην ερώτηση για το συνωστισμό στα ΜΜΜ.
Στο μεταξύ οι ειδικοί συνεχίζουν να κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου ενόψει και της εορταστικής περιόδου αλλά επικρίνουν και μέτρα της κυβέρνησης, αφού η πορεία του τέταρτου κύματος συνεχίζεται ακάθεκτη και το ΕΣΥ παραμένει γονατισμένο, με εξαντλημένους γιατρούς και ελλείψεις εξοπλισμού. Την άποψη ότι υπάρχουν αντιφάσεις σε μέτρα για την ανάσχεση της πανδημίας παραδέχτηκε μάλιστα μιλώντας στον ANT1 ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου σημειώνοντας πως «όλοι είμαστε σε μια πρωτόγνωρη διαδικασία αναγνωρίζοντας πως από την πλευρά των πολιτών «υπάρχει οργή, αμφισβήτηση, αγανάκτηση, υπάρχει φόβος, υπάρχει δάκρυ». Να σημειωθεί πως ερωτηματικά προκαλεί το ότι οι εκκλησίες, αν και αποτελούν κλειστούς χώρους, εξαιρέθηκαν ακόμα μία φορά από τα αυστηρά μέτρα που πάρθηκαν για άλλους κλειστούς χώρους.
«Δεν είναι απεριόριστες οι δυνατότητες του ΕΣΥ ούτε και του ιδιωτικού τομέα» σημείωσε ο καθηγητής υποστηρίζοντας πως «αν συνεχίσουμε έτσι, θα βρεθούμε ενώπιον πρωτόγνωρων καταστάσεων, που το δημόσιο σύστημα θα καλύπτει όλους τους ασθενείς με κορονοϊό, ανεξαρτήτως εισοδήματος, ενώ πολίτες, επίσης ανεξαρτήτως εισοδήματος, αν έχουν χρήματα ή αν χρειαστεί θα δανείζονται, για να καταφεύγουν στον ιδιωτικό τομέα πχ. για ένα κάταγμα» σημείωσε.