Το περιστατικό αποκάλυψε ο διοικητής του νοσηλευτικού ιδρύματος Γιώργος Χαλκιαδάκης, μιλώντας στον περιφερειακό τηλεοπτικό σταθμό «CRETA» και στην εκπομπή «Live», αναφέροντας ότι οι παραβάσεις διαπιστώθηκαν μετά από ΕΔΕ και ο φάκελος εστάλη στο Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο της 7ης ΥΠΕ, ώστε να αποφασιστούν οι κυρώσεις.

Όπως προβλέπεται βάσει νόμου, οι γιατροί τέθηκαν σε αργία ενώ όπως ο κ. Χαλκιαδάκης διευκρίνισε πως τα πιστοποιητικά των δύο ειδικευόμενων γιατρών δεν ήταν πλαστά. «Η μια εξ αυτών ήταν υπεύθυνη στο εμβολιαστικό κέντρο και υποτίθεται ότι ο ένας εμβολίασε τον άλλο. Δήλωσαν στο σύστημα ότι έγινε ο εμβολιασμός και μετά από καταγγελία και έρευνα του νοσοκομείου, αποδείχθηκε ότι δεν ισχύει ο εμβολιασμός. Έκαναν εικονικό εμβολιασμό. Τα πιστοποιητικά δεν ήταν πλαστά, ήταν νόμιμα, με τη διαφορά ότι η πράξη του εμβολιασμού δεν έγινε».

Σύμφωνα με τον κ. Χαλκιαδάκη, σπάνια θα μείνει ένας γιατρός μόνος του στο εμβολιαστικό κέντρο. «Πάντα είναι εκεί ένας γραμματέας και ένα νοσηλευτής. Τη συγκεκριμένη στιγμή που έγινε αυτό έτυχε να υπάρχει μόνο ο γιατρός με τον συνάδελφο του και να μην υπάρχει γραμματέας ούτε νοσηλευτής, διότι ήταν την ώρα που άλλαζαν οι βάρδιες και έμειναν για λίγα λεπτά μόνοι τους».