Για την αποκάλυψη μίας πρωτοφανούς μεθόδευσης ψυχιάτρου που φέρεται να έπαιρνε δείγματα από ήδη νοσούντες για έλεγχο και με την θετική απάντηση να παρείχε σε άλλους δυνατότητα αποφυγής του εμβολιασμού, μίλησε στην πρωινή εκπομπή του Open o πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων  (ΠΟΕΔΗΝ) αλλά και του σωματείου εργαζόμενων του Δρομοκαϊτείου Μιχάλης Γιαννάκος. Όπως περιέγραψε, «το Δρομοκαΐτειο τέλος Ιουλίου και τέλος Αυγούστου έλαβε απαντήσεις από το Αττικό Νοσοκομείο, πραγματικές και θετικές, σε τεστ κορονοϊού που είχαν γίνει. Όταν αναζητήθηκε το αν πρόκειται για ασθενείς που συνδέονται με το Δρομοκαΐτειο, δεν είχαν καμία σχέση».

Αρχικά τον Ιούλιο ελήφθησαν απαντήσεις για δύο άτομα, μεταξύ τους και του ψυχιάτρου, που πήρε υποτίθεται τα δείγματα, όπως χαρακτηριστικά εξηγεί. «Το Δρομοκαΐτειο όπως ήταν υποχρεωτικό έκλεισε τμήματα και έκανε ιχνηλάτηση, πάνω από 200 τεστ που βγήκαν αρνητικά. Στις 31 Αυγούστου πάλι πήρε από το Αττικό Νοσοκομείο θετικές απαντήσεις για επτά άτομα που πάλι δεν είχαν καμία σχέση με το νοσοκομείο, από τον ίδιο γιατρό, ενώ μεταξύ τους ήταν και ένας υπάλληλος στο νοσοκομείο. Και πάλι έκλεισαν τμήματα και ακολούθησε ιχνηλάτηση» επισημαίνει.

«Το νοσοκομείο μπήκε σε μία μεγάλη περιπέτεια, τα τεστ ήταν πραγματικά θετικά, ήρθαν από το Αττικό. Προκαλεί απορία το πώς ο γιατρός αυτός έβρισκε άτομα που ήταν θετικά και τους έπαιρνε τεστ, που δεν έρχονταν καθόλου στο νοσοκομείο. Χρησιμοποιήθηκαν οι κωδικοί και του παθολόγου γιατρού, όχι μόνο οι δικοί του, για να παίρνει τα δείγματα. Αυτά καταγγέλθηκαν από μέλη της Επιτροπής Λοιμώξεων και η διοίκηση και ακολούθησε ΕΔΕ πολύ σωστά, γιατί αν υπάρχουν ευθύνες πρέπει να αποδοθούν», είπε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ.

Έσπευσε ωστόσο να προστατεύσει την συντριπτική πλειοψηφία των 90.000 λειτουργών της δημόσιας Υγείας, τονίζοντας ότι στην πανδημία «έχουν δώσει πραγματικά τη ζωή τους να σώσουν ανθρώπινες ζωές. Υπάρχουν ελάχιστες περιπτώσεις που πρέπει να βρεθούν και να αποδοθούν οι ευθύνες».