Με αφορμή τη συζήτηση του νομοσχεδίου του ΥΠΕΚΑ για πώληση του 66% των μετοχών του ΑΔΜΗΕ, ο βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, σχολιάζοντας τα σενάρια περί δυνατότητας συγκυβέρνησης Ν.Δ.- ΣΥΡΙΖΑ, υποστήριξε ότι η πρόταση δείχνει ότι η κυβέρνηση έχει χάσει τη δύναμή της.
 
«Όσον αφορά την πρόταση που μας γίνεται για συγκυβέρνηση με τη Ν.Δ., αποδεικνύει ακριβώς ότι δεν έχει πια τη δύναμη, την έχει χάσει και γι' αυτό ζητεί να συγκυβερνήσουμε, να συγκυβερνήσει το ζενίθ με το ναδίρ. Δηλαδή θα εγκαταλείψει η κυβέρνηση την πολιτική του δανεισμού; Θα εγκαταλείψει την πολιτική να αρπάζει από το λαό για να σώσει τις τράπεζες; Aν ναι, αν σκέφτεται να τα εγκαταλείψει όλα αυτά η κυβέρνηση, δεν πιστεύω αγαπητοί συνάδελφοι του ΣΥΡΙΖΑ να έχουμε αντίρρηση να συγκυβερνήσουμε με τη Ν.Δ.».
 
 

Ανέκδοτο τα περί «μεγάλου συνασπισμού»
 

Κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, προσπαθώντας τις προηγούμενες μέρες να κλείσουν κάθε συζήτηση περί συνεργασίας με τη Ν.Δ., χαρακτήρισαν «ανέκδοτο» τα περί «μεγάλου συνασπισμού», δεδομένων των δημοσκοπικών ευρημάτων.
 
Ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας σε δημοσιογραφικό πηγαδάκι στη Βουλή, ξεκαθάρισε ότι δεν συζητείται κάτι τέτοιο, ενώ σε ανάλογο μήκος κύματος κινήθηκαν και αρκετά στελέχη. Ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Πάνος Σκουρλέτης απέδωσε τα σενάρια «στις δυνάμεις που καταρρέουν και ψάχνουν για συνενόχους», ξεκαθαρίζοντας ότι «εμείς δεν θα προστρέξουμε».