Σε έκθεση της για την ελληνική οικονομία, η Goldman Sachs αναφέρει ότι Αθήνα και δανειστές μετέθεσαν για το 2018 την «οριστικοποίηση των όρων της μεσοπρόθεσμης ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους» και στο πλαίσιο αυτό η Goldman Sachs αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο να συζητηθεί η επιβολή ενός τέταρτου μνημονίου που θα περιέχει νέες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις.

Σχετικά με την άμεση ένταξη της Ελλάδας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ, θεωρεί πως είναι σχεδόν αδύνατο να συμβεί με δεδομένη την αδυναμία της κεντρικής τράπεζας να καταρτίσει την έκθεση βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους, έως ότου ρυθμιστούν οι όροι ελάφρυνσής του.

Υπενθυμίζεται ότι το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της, Βιλερουά ντε Γκαλό, δήλωσε την Τρίτη ότι είναι αναγκαίο να συνεχιστεί το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης. «Κάναμε πρόοδο, αλλά δεν έχουμε φθάσει ακόμη στον στόχο και επομένως εξακολουθεί να είναι αναγκαία η διευκολυντική νομισματική πολιτική μας. Προσαρμόζουμε την έντασή της, ανάλογα με την κατάσταση της οικονομίας και την πρόοδο προς τον στόχο».