Ένα ακόμα περιστατικό παραπληροφόρησης καταγράφηκε το μεσημέρι της Τρίτης από την τηλεόραση του ANT1, όταν το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων μετέδωσε ως κανονικές εικόνες του δημοσιογράφου Άρη Σαλβάνου να περπατά εμφανώς γονατιστός στο χιόνι, δίνοντας ρεπορτάζ πως δήθεν το χιόνι έχει φτάσει σε μεγάλο ύψος.

Στην πραγματικότητα, πρόκειται για ανταπόκριση του δημοσιογράφου από την Πεντέλη το πρωί της ίδιας ημέρας, όταν στην πρωινή εκπομπή του ίδιο καναλιού, ο Γιώργος Παπαδάκης αστειεύτηκε μαζί του, πως στο παρελθόν έχει κάνει κάτι αντίστοιχο. Τότε, ο δημοσιογράφος γονάτισε και άρχισε να σύρεται στο χιόνι και να «μεταδίδει» πως το χιόνι έχει φτάσει σχεδόν στα δύο μέτρα. «Παλαιότερα έκανες άλλο πράγμα, γονάτιζες για να δείξεις πόσο χιόνι έχει» του είπε ο δημοσιογράφος από το στούντιο, με τον έτερο δημοσιογράφο να απαντά «έλα, το θέλεις, πάρ’ το» και να περπατά γονατιστός.

Δείτε το σχετικό απόσπασμα:

Λίγες ώρες αργότερα, το μεσημεριανό δελτίο του ίδιου καναλιού, σε ρεπορτάζ για την κακοκαιρία επέλεξε να συμπεριλάβει το «ρεπορτάζ» του γονατιστού δημοσιογράφου και να το μεταδώσει ως κανονικό, δίνοντας στους τηλεθεατές ψευδή αίσθηση για το ύψος της χιονόπτωσης.

Δείτε το σχετικό απόσπασμα στο 19.30, με το σούπερ του καναλιού να γράφει «Πρωτόγνωρες εικόνες στο κέντρο – Προβλήματα στις μετακινήσεις» (ολόκληρο το δελτίο εδώ, στο 19.30):

Σημειώνεται πως σε ένα ακόμα υψηλό υπερβολής και παραπληροφόρησης κινήθηκε την προηγούμενη ημέρα και η τηλεόραση του ΣΚΑΪ, όπου ο δημοσιογράφος Νίκος Υποφάντης έδωσε ρεπορτάζ από ένα αυτοκίνητο που κινούταν στην Εθνική Οδό με δραματικούς τόνους, περιγράφοντας εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες στην προσπάθειά του να δικαιολογήσει το λουκέτο από την κυβέρνηση και το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, την ώρα που η εικόνα που μετέδιδε ήταν τόσο αναντίστοιχη που και οι δύο δημοσιογράφοι στο στούντιο απόρησαν.

Διαβάστε ακόμα τι ακριβώς σημαίνει το κλείσιμο της Εθνικής Οδού με απόφαση της κυβέρνησης, και τι υποχρεώσεις βαραίνουν τον ιδιώτη ιδιοκτήτη του δρόμου:

Το κυβερνητικό κλείσιμο της Εθνικής Οδού απαλλάσσει τους εργολάβους