Παράλληλα, σύμφωνα με τον γ.γ. Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων η κυβέρνηση προσδοκά «να οριστεί με σαφήνεια ένα πλαίσιο συνεργασίας για τις χρηματοδοτήσεις, τον τουρισμό και τις ελληνικές εξαγωγές προς την Κίνα».
«Γενικότερα, θεωρούμε ότι οι κινεζικές επενδύσεις στην Ελλάδα και η ανάπτυξη των ευρύτερων διμερών οικονομικών σχέσεων αποτελούν μέρος των σχεδιασμών της κυβέρνησης για την εξωστρέφεια και κατ' επέκταση την εθνική και παραγωγική μας ανασυγκρότηση» τόνισε ο Γ. Τσίπρας, επισημαίνοντας ταυτόχρονο πως η επίσκεψη του Πρωθυπουργού στην Κίνα «πραγματοποιείται σε μια συγκυρία όπου κλείνει η αξιολόγηση και η οικονομία δείχνει να μπαίνει σε μια νέα περίοδο με διαφαινόμενη προοπτική την ανάπτυξη».
Ο Γ. Τσίπρας έκανε ειδική αναφορά και στο επιχειρηματικό φόρουμ που θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της επίσκεψης και το οποίο θα συγκεντρώσει 27 χώρες που συμμετέχουν στον «Σύγχρονο Δρόμο του Μεταξιού». Όπως σημειώνει «πρόκειται για ένα εξαιρετικά σημαντικό φόρουμ και η Ελλάδα αναμένεται να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο καθώς αποτελεί κεντρικό γεωοικονομικό και γεωπολιτικό κόμβο στην Ανατολική Μεσόγειο, διασυνδέοντας τη νοτιοανατολική Ασία με την Ευρώπη».