Μιλώντας στον ANT1, ο κ. Αμπατσίδης πληροφόρησε πως μετά από τόσους μήνες, οι εμπλεκόμενοι αστυνομικοί που βρίσκονταν εκείνο το βράδυ στο τμήμα και δεν προστάτεψαν την Κυριακή Γρίβα, με αποτέλεσμα να δολοφονηθεί στο Αστυνομικό Τμήμα, καλούνται από τις εισαγγελικές αρχές να καταθέσουν ως ύποπτοι.

Υπενθυμίζεται ότι τη συνδρομή περιπολικού για να επιστρέψει σπίτι της είχε ζητήσει το θύμα γυναικοκτονίας στο Α.Τ. Αγίων Αναργύρων μετά την καταγγελία της σε βάρος του, διότι φοβόταν για τη ζωή της. Οι αστυνομικοί της απάντησαν ότι δεν υπήρχε διαθέσιμο περιπολικό και της είπαν να καλέσει το 100. Ο 39χρονος γυναικοκτόνος επιβεβαίωσε τους φόβους της 28χρονης, καθώς της είχε στήσει καρτέρι και τη δολοφόνησε καθώς έφευγε από το Α.Τ., την ώρα που καλούσε την Άμεση Δράση.

«Καλούνται απ’ ό,τι πληροφορηθήκαμε και εμείς κατ’ άρθρο 306 του ΠΚ για το αδίκημα της έκθεσης, το οποίο όταν έχει ως αποτέλεσμα τον θάνατο τιμωρείται και με ποινή καθείρξεως μέχρι 10 ετών» εξήγησε ο κ. Απατσίδης στον ΑΝΤ1.

«Εμείς δεν έχουμε λάβει γνώση της δικογραφίας, ούτε έχουμε κληθεί» υπογράμμισε επίσης. «Για να λάβουμε γνώση μια ποινικής δικογραφίας θα πρέπει να αποφασίσει η εισαγγελία να καλέσει κάποια άτομα για έγγραφες εξηγήσεις», συμπλήρωσε.

Σχετικά με τη μεγάλη καθυστέρηση στην υπόθεση, ο κ. Απατσίδης σχολίασε τα εξής: «Για την εισαγγελία δεν έχω άποψη, μπορεί να έψαχνε κάποια πράγματα. Για την αστυνομία και επειδή οι δικογραφίες – και η ποινική και η πειθαρχική – συμπλέκονται και η μία επηρεάζει την άλλη, υπάρχει προφανής καθυστέρηση. Προφανώς λόγω της καθυστέρησης της αστυνομίας, καθυστέρησε και η εισαγγελία».

«Επειδή ακούει η ηγεσία της ΕΛΑΣ, θέλω να πω ότι εμείς δεν έχουμε λάβει γνώση ποτέ της πειθαρχικής δικογραφίας, κάποιου συγκεκριμένου αποτελέσματος. Υπάρχει πολύ σοβαρό πρόβλημα με το Τμήμα Διοικητικών Εξετάσεων της ΕΛΑΣ», κατέληξε.