Το βράδυ της Πέμπτης, η ΕΛ.ΑΣ εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία ανέφερε:

Εξιχνίαση ανθρωποκτονίας 20χρονης ημεδαπής που έλαβε χώρα την 11η Μαΐου 2021 στα Γλυκά Νερά. Δράστης είναι ο 33χρονος σύζυγός της, ο οποίος και ομολόγησε την πράξη του.

Πληροφορίες από αστυνομικές πηγές που μεταφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο αναφέρουν ότι ο 33χρονος πιλότος είπε στους αστυνομικούς ότι το μοιραίο βράδυ διαπληκτίστηκαν και ότι αυτό που τον ένοιαζε πάνω από όλα ήταν το μωρό τους. Ο καθ ομολογία δράστης πρόκειται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα.

Σε σειρά καταθέσεών του, ο γυναικοκτόνος είχε προσπαθήσει να υποστηρίξει το σενάριο της ληστείας από αλλοδαπούς, εμφανίζομενος «συντετριμμένος», κάνοντας μάλιστα και σχετικές αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Το σενάριο αυτό, που στην αρχή θεωρήθηκε ακόμα και βεβαιότητα, με σειρά διαρροών για συμμορία ή έναν «ύποπτο 36χρονο Γεωργιανό που συνελήφθη», οδηγώντας σε πλήθος ρατσιστικών αναρτήσεων και σχολίων.

Στην πορεία δεν επιβεβαιώθηκε από κανένα στοιχείο κατά τις σχετικές έρευνες, ενώ εφαρμογές στο κινητό του δράστη αλλά και το smartwatch του θύματος έδωσαν πειστήρια στις αρχές τα οποία ο γυναικοκτόνος δεν μπόρεσε να αντικρούσει κατά την τελευταία του κατάθεση.

«Τα στοιχεία στην έρευνα δεν μπορούν να περιμένουν», έλεγε το απόγευμα εκπρόσωπος της αστυνομίας, προσθέτοντας πως για αυτό τον λόγο κλιμάκιο του τμήματος ανθρωποκτονιών μετέβη σήμερα στην Αλόννησο, στην οποία είχε ταξιδέψει χθες με ελικόπτερο ο πιλότος, μαζί με τον αδελφό του. Οι αστυνομικοί είχαν επικοινωνήσει μαζί του από χθες, ωστόσο περίμεναν να τελειώσει πρώτα το μνημόσυνο, πριν ο 32χρονος Χαράλαμπος Αναγνωστόπουλος μεταφερθεί από την Αλόννησο στη Σκιάθο με πλωτό μέσο και από εκεί αεροπορικώς στην Αθήνα και στη ΓΑΔΑ, «προκειμένου να εξεταστεί ως ο μοναδικός αυτόπτης μάρτυρας» για τα νέα στοιχεία. Στην πραγματικότητα, ήταν ήδη ο βασικός ύποπτος.