Σε συνέντευξη Τύπου στο Μπουένος Άιρες η Álvarez είπε ότι συνάντησε για πρώτη φορά τον θρύλο του ποδοσφαίρου, ο οποίος πέθανε πριν έναν χρόνο, λίγο πριν το ταξίδι τους, όταν βρισκόταν στην Κούβα για να υποβληθεί σε θεραπεία απεξάρτησης από τα ναρκωτικά.

Η ίδια ισχυρίστηκε ότι ο Μαραντόνα τη βίασε στην κλινική της Αβάνας, όπου έμενε κατά τη θεραπεία, ενώ η μητέρα της βρισκόταν στο διπλανό δωμάτιο. «Μου καλύπτει το στόμα, με βιάζει, δεν θέλω να το σκέφτομαι», είπε η Álvarez. «Μου έκλεψε όλη την αθωότητα. Είναι δύσκολο. Σταματάς να ζεις τα αθώα πράγματα που πρέπει να βιώνει ένα κορίτσι αυτής της ηλικίας».

Η Álvarez είχε στο παρελθόν περιγράψει ως συναινετική τη σχέση τους, την οποία επέτρεπε η οικογένειά της, παρά τη μεγάλη διαφορά ηλικίας, λόγω της φιλίας του Μαραντόνα με τον πρόεδρο της Κούβας, Φιντέλ Κάστρο. «Η οικογένειά μου δεν θα το δεχόταν ποτέ αν δεν είχε εμπλακεί η κουβανική κυβέρνηση», είπε. «Αναγκάστηκαν με άλλο τρόπο να δεχτούν μια σχέση που δεν ήταν καλή για αυτούς ή για κανέναν».

Η κυβέρνηση της Κούβας δεν απάντησε αμέσως σε αίτημα για σχολιασμό. Ούτε ο Matias Morla, δικηγόρος του Μαραντόνα, δεν σχολίασε την είδηση. Το Reuters δεν μπόρεσε να εντοπίσει άλλους νομικούς εκπροσώπους του στην υπόθεση.

Όπως σημείωσε η 37χρονη, υπέβαλε την καταγγελία «για να βοηθήσει όλες τις γυναίκες, όλα τα θύματα της εμπορίας ανθρώπων, του εγκλήματος». «Είναι δύσκολο να βρίσκεσαι στη χώρα του, να βλέπεις ότι είναι παντού, είναι ένα είδωλο και ταυτόχρονα όλα όσα θυμάμαι γι ‘αυτόν ως άτομο νιώθω άσχημα», συμπλήρωσε για τον Μαραντόνα.