Το αξιόχρεο της Deutsche για το υψηλής διαβάθμισης ανασφάλιστο χρέος της και τις μακροπρόθεσμες καταθέσεις της είναι σήμερα Baa1 και Α2, αντίστοιχα. Το Baa1 είναι τρεις βαθμίδες πάνω από τη μη επενδυτική κατηγορία (σκουπίδια) και το A2 είναι δύο βαθμίδες πάνω από αυτή.
Όπως μεταδίδει η Wall Street Journal, η Moody's σημείωσε ότι στην κίνησή της αυτή συνέβαλε η αδυναμία της Deutsche Bank στη διαχείριση του χαρτοφυλακίου της, που αποτελεί βασική δραστηριότητα της τράπεζας.
«Οι μειωμένες επιδόσεις της Deutsche Bank στις δύο τελευταίες περιόδους είναι συνάρτηση παραγόντων που έχουν να κάνουν τόσο με το περιβάλλον όσο και ειδικά με την εταιρεία», δήλωσε o αντιπρόεδρος του Moody's, Peter Nerby, μετά το χθεσινό κλείσιμο των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων.
Ωστόσο, παρά τους αυξημένους κινδύνους, ο οίκος σημείωσε πως τα συνολικά προφίλ φερεγγυότητας και ρευστότητας της γερμανικής τράπεζας στηρίζουν την πιστοληπτική ικανότητά της.