Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν έφτασε σήμερα Κυριακή στην Ινδία στο πλαίσιο διήμερης επίσκεψης με στόχο την ενίσχυση των δεσμών Ευρωπαϊκής Ένωσης-Ινδίας.

Ξεκίνησε την επίσκεψή της, σήμερα, απευθυνόμενη σε ένα φόρουμ νέων σχετικά με την κλιματική αλλαγή, ενώπιον του οποίου συνεχάρη την Ινδία για τον «φιλόδοξο» στόχο της να καλύψει έως το 2030 το 50% των ενεργειακών αναγκών της με ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

«Η Ευρώπη από μόνη της δεν θα σώσει τον πλανήτη μας. Είναι μια παγκόσμια προσπάθεια και πρέπει να συνεργαστούμε με την Ινδία. Και βασιζόμαστε σε εσάς, τους νέους, να συνεχίσετε να αγωνίζεστε για το κλίμα», έγραψε στο Twitter.

Αργότερα το βράδυ, θα συναντηθεί με πολιτικούς και επιχειρηματικούς εκπροσώπους.

Η φον ντερ Λάιεν θα συναντηθεί αύριο με τον πρωθυπουργό της Ινδίας, Ναρέντρα Μόντι, ο οποίος δέχθηκε τις τελευταίες εβδομάδες επισκέψεις και εκκλήσεις άλλων ηγετών της Δύσης, οι οποίοι άσκησαν πιέσεις προκειμένου να κρατήσει αποστάσεις από τη Μόσχα, ιδίως του πρωθυπουργού της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον την περασμένη Πέμπτη και Παρασκευή.

Το εμπόριο, η συνδεσιμότητα και η ασφάλεια είναι επίσης μεταξύ των θεμάτων στην ατζέντα της προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στο Νέο Δελχί.

Πριν αναχωρήσει για το Νέο Δελχί, η φον ντερ Λάιεν εξήρε τις σχέσεις ΕΕ-Ινδίας. Οι Βρυξέλλες και το Νέο Δελχί έχουν «χτίσει μια σταθερή φιλία» τα τελευταία 60 χρόνια και θα ήθελαν να ανεβάσουν τη συνεργασία τους «στο επόμενο επίπεδο», ανέφερε στο Twitter.