Ολόκληρη η ανακοίνωση της εταιρείας:

«Όσον αφορά τις αβάσιμες ειδήσεις σχετικά με την έλλειψη εκπαίδευσης των οδηγών μας και την απουσία των απαραίτητων πιστοποιητικών, η Hellenic Train -αποφασισμένη να προστατεύσει τους εργαζομένους της καθώς και τη φήμη της εταιρείας- τονίζει ότι όλοι οι μηχανοδηγοί της εταιρείας έχουν εκπαιδευτεί σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία. Όλοι οι μηχανοδηγοί μας έχουν περάσει με επιτυχία ιατρικές και ψυχομετρικές εξετάσεις και έχουν πιστοποιηθεί ως κατάλληλοι για εργασία σύμφωνα με τα οριζόμενα στο νόμο 3911/11».

Η αντίδραση αυτή της εταιρείας έρχεται μετά την οργισμένη δήλωση του προέδρου των μηχανοδηγών Κώστα Γενιδούνια, ο οποίος κατήγγειλε τη στοχοποίηση του μηχανοδηγού του επιβατικού τρένου, ο οποίος έχασε τη ζωή του κατά τη σύγκρουση με την εμπορική αμαξοστοιχία στα Τέμπη, εξέφρασε ο πρόεδρος των μηχανοδηγών, Κώστας Γενιδούνιας

«Συνεχίζεται η επιλεκτική διαρροή εγγράφων της δικογραφίας που στοχοποιούν τον νεκρό μηχανοδηγό της Intercity 62 για πρόβλημα υγείας. Προς ενημέρωση όλων, ο συνάδελφός μας είχε περάσει ιατρικές εξετάσεις στις 15 Νοεμβρίου 2022 από πιστοποιημένο ιατρικό κέντρο από τη ΡΑΣ. Αρκετά ως εδώ!» τόνισε ο πρόεδρος των μηχανοδηγών μετά τη συνάντηση που είχαν χθες οι εργαζόμενοι στον σιδηρόδρομο με τον νέο υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Γιώργο Γεραπετρίτη. «Όταν βλέπουμε εμείς οι μηχανοδηγοί ότι συνάδελφός μας είχε πρόβλημα υγείας, η οικογένειά του το βλέπει αυτό, όχι εμείς μόνο. Φτάνει! Να βγει η Hellenic Τrain και να μιλήσει επιτέλους», δήλωσε χθες.