Παρόλο που η δήλωση αυτή καθεαυτή είναι σκληρή, το θέμα απέκτησε πολύ μεγαλύτερο ενδιαφέρον εξαιτίας των άστοχων κυβερνητικών χειρισμών που επακολούθησαν.
Καταρχάς το πρωθυπουργικό γραφείο Τύπου (που διευθύνεται από τον Γιώργο Μουρούτη) δημοσίευσε την ομιλία του πρωθυπουργού χωρίς το σχετικό απόσπασμα και χωρίς καμία αναφορά στην συγκεκριμένη είδηση. Θα μπορούσε κάποιος να πει πολύ λογικά ότι οι ερωταπαντήσεις δεν δημοσιεύονται πάντα σε αυτές τις περιπτώσεις, ωστόσο αρνητική εντύπωση προκάλεσαν οι χειρισμοί του ΑΠΕ (που μια διέψευδε και μια επιβεβαίωνε) ενώ το σημαντικότερο είναι ότι το απόσπασμα αυτό αφαιρέθηκε από το YouTube στο οποίο υπήρχε αναρτημένο από τον διοργανωτή της εκδήλωσης.
Η ομιλία του πρωθυπουργού έγινε στην Ουάσιγκτον στο Peterson Institute for International Economics σε συνεργασία με το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.
Το ThePressProject βρήκε το επίμαχο απόσπασμα που επιβεβαιώνει τον
χαρακτηρισμό «extreme opposition» για οποιονδήποτε πιστεύει ότι η έξοδος από το Ευρώ θα ήταν καλή για τη χώρα (και τον Krougman;). Το ηχητικό απόσπασμα είχε στα χέρια του το Kalami.net (site της ομογένειας των ΗΠΑ).
Μετάφραση: «…οπότε λίγο=λίγο απομακρυνόμαστε και φεύγουμε από τα σημαντικά αλλά και απαραίτητα πράγματα που πρέπει να κάνουμε βάσει του μνημονμίου, κάτι που θα μπορούμε να κάνουμε στο μέλλον, αυτή είναι η ελπίδα μου. Ότι σας είπα θα δημιουργήσουν ευκαιρίες απασχόλησης και άρα θα πέσει η ανεργία. Έτσι αντιμετωπίζουμε την πολιτική πόλωση. Στην περίπτωση της Χρυσής Αυγής από τη μια πλευρά και από την άλλη μιας εξτρεμιστικής αντιπολίτευσης που ζητέι να βγούμε από το ΝΑΤΟ, το ευρώ, την Ευρώπη Δεν θα έπρεπε… ξέρετε… θα ήταν πολύ επιζήμιο για την Ελλάδα».
Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι ο πρωθυπουργός δεν έχει κανένα πρόβλημα να ταΐσει το τέρας των δύο άκρων. Ίσα-ίσα. Αν όμως η προσπάθεια που έγινε για να εξαφανιστεί το ντοκουμένο ξεκίνησε επειδή το ηγετικό επιτελείο, έστω και καθυστερημένα, κατάλαβε την γκάφα του κυρίου Σαμαρά, τότε χαλάλι τους..