Σύμφωνα με πληροφορίες του Euractiv, ο ακροδεξιός Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Ορμπάν, ανακοίνωσε ότι το κόμμα του αποχωρεί από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, λόγω της αναστολής που είχε επιβληθεί στο κόμμα του από τον Μάρτιο του 2019, λόγω των αντιλαϊκών και ακροδεξιών πολιτικών που ακολουθεί.

Στην επιστολή του προς τον πρόεδρο ΕΛΚ, Μάνφρεντ Βέμπερ, ο Όρμπαν αναφέρει ότι δεν πρόκειται να καθίσει άπραγος και να περιμένει τι θα κάνει το ΕΛΚ όταν ψηφιστούν οι νέοι κανονισμοί, αλλά θα αποχωρήσει πανηγυρικά εάν και όταν υπερψηφιστούν.

«Θέλω να σας ενημερώσω κ.Πρόεδρε, ότι εάν οι κανονισμοί, που έγιναν αποδεκτοί στη συνάντηση της προεδρίας και των επικεφαλής των εθνικών αντιπροσωπειών στις 26 Φεβρουαρίου, τεθούν σε ψηφοφορία και εγκριθούν, το Fidesz θα φύγει από την ομάδα». Ο Ορμπάν ισχυρίστηκε ότι το ΕΛΚ φέρεται με άδικο τρόπο, αλλά οι ευρωβουλευτές του θα συνεχίσουν να βρίσκονται Ευρωκοινοβούλιο.

«Ενώ δεκάδες χιλιάδες Ευρωπαίοι νοσηλεύονται στα νοσοκομεία και οι γιατροί μας σώζουν ζωές, είναι πολύ απογοητευτικό να βλέπεις ότι το ΕΛΚ παραλύει από τα εσωτερικά διοικητικά ζητήματα και προσπαθεί να κάνει να σιγάσουν και να απενεργοποιήσει τους δημοκρατικά εκλεγμένους ευρωβουλευτές. Οι ευρωβουλευτές μας θα συνεχίσουν να μιλούν γι’ αυτούς τους οποίους εκπροσωπούν, τους ψηφοφόρους μας, και να υπερασπίζονται τα συμφέροντα του ουγγρικού λαού.