Σε κοινή τους ανακοίνωση οι γερουσιαστές Ρίτσαρντ Μπερ, ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος της Επιτροπής, και ο Μαρκ Ουόρνερ, ο επικεφαλής στην Επιτροπή από την πλευρά των Δημοκρατικών, ανέφεραν ότι η επιτροπή ζήτησε πρώτη φορά τα έγγραφα αυτά από τον Μ. Φλιν με επιστολής της στις 28 Απριλίου, αλλά ο αντιστράτηγος αρνήθηκε να τα δώσει.

Πρόκειται για την πρώτη κλήτευση που εκδίδει τη Επιτροπή στο πλαίσιο της έρευνας αυτής. Ο Μ.Ουόρνερ επεσήμανε την Τρίτη ότι η Επιτροπή λαμβάνει διάφορα έγγραφα καθώς ερευνά τις καταγγελίες ότι η Ρωσία προσπάθησε να επηρεάσει τις αμερικανικές προεδρικές εκλογές, κάτι που η Μόσχα διαψεύδει. Όμως πρόσθεσε μιλώντας ότι κάποιοι άνθρωποι αρνούνται να συνεργαστούν, «οπότε θα λάβουμε μέτρα».


Ο M. Φλιν είναι στο επίκεντρο της έρευνας για την πιθανολογούμενη παρέμβαση της Μόσχας στις εκλογές. Τον Φεβρουάριο αναγκάστηκε να παραιτηθεί από τη θέση του συμβούλου Εθνικής Ασφάλειας του Αμερικανού προέδρου, όταν έγινε γνωστό ότι δεν αποκάλυψε το περιεχόμενο των συζητήσεων του με τον Ρώσο πρεσβευτή στις ΗΠΑ Σεργκέι Κίσλιακ και στη συνέχεια παραπλάνησε τον αντιπρόεδρο Μάικ Πενς σχετικά με τις συζητήσεις αυτές.